'

HB-10 Tormek Handboek

Bij elke Tormek machine wordt het Tormek-handboek meegeleverd. Naast standaard slijptechnieken en gebruiksinstructies bevat het aanwijzingen en waardevolle tips voor alle slijpmallen en over het slijpen van specifiek gereedschap.

Tip: registreer uw Tormek-machine hier en ontvang het volledige handboek online!

Meer dan 600 gedetailleerde lijntekeningen laten stap voor stap zien hoe de meeste snijgereedschappen het best geslepen kunnen worden met de unieke Tormek-methode. Door het geupdate ontwerp met een spiraalbinding en een plastic omslag kan het boek goed in de buurt van de machine als naslagwerk worden bewaard bij het uitproberen van nieuwe mallen.

Algemene informatie over het slijpen van snijdend gereedschap

Onderwerpen in het eerste deel: het verschil tussen vormen en slijpen, slijphoek en vouwhoek, droogslijpen en natslijpen, verticale en horizontale slijpmachines, holle vouw, slijprichting en slijpdruk, wetten en polijsten en verschillende technieken voor gecompliceerde vormen. Het geeft u een goed overzicht van het slijpproces en de factoren die het resultaat beïnvloeden.

Tormek tips, aanwijzingen en onderhoud

Het tweede en belangrijkste deel bevat instructies voor het gebruik van alle afzonderlijke slijpmallen en accessoires van Tormek, en handige tips voor het onderhoud en het gebruik ervan. Als u weet welke mal u op wilt zoeken, mis de productindex op de laatste pagina dan niet. Die bespaart u tijd.

Het Tormek-handboek is ook als download beschikbaar wanneer u uw machine registreert.  Het is ook afzonderlijk verkrijgbaar via uw dealer.

Edities en updates:

Versie 10.4: Introductie van drie nieuwe diamantwielen: Diamond Wheel Coarse DC-250, Diamond Wheel Fine DF-250 en Diamond Wheel Extra Fine DE-250. MB-100 Multi Base die het slijpen aan de zijkanten van de Tormek diamantwielen mogelijk maakt. Introductie van ACC-150 Anti Corrosie Concentraat. WM-200 werd aangepast met een nieuwe instelling voor de MB-100.

Versie 10.3: Nieuw: machinemodel T-8. Model SVD-185 is geüpgraded naar SVD-186. 
Model SE-76 is geüpgraded naar SE-77.

Versie 10.1: SVS-32 is op gewaardeerd tot SVS-38.

Versie 10.0: T-4 is in de plaats van de T-3. De Tormek rubberen mat RM-533 is nieuw.

Versie 9.9: SVD-185 aanpassing om de uitwisselbare snij- en schraperplaatjes van 4–8 mm te kunnen monteren.

Versie 9.8: De kleine messenhouder SVM-00 is toegevoegd. Kleine wijzigingen en verbeteringen.

Versie 9.7: De montageset voor bankslijpmachines werd geïntroduceerd. De nieuwe en bredere waterbak met water opvanggeleidingsvlak en magneet om de slijpdeeltjes aan te trekken zijn inbegrepen. Nieuwe EzyLock bevestigingsknop. Sommige hoofdstukken werden gewijzigd en aangepast. De hoofdstukken veiligheid en onderdelen zijn weggelaten en zijn nu beschikbaar in een apart boekje dat met de machine wordt meegeleverd. Het boek is nu door middel van ringen samengebonden voor handiger gebruik.

Welke slijpmal kan ik
het best gebruiken?

Welke slijpmal  kan ik het best gebruiken?

Vind de juiste slijpmal voor uw gereedschap!

Ga naar de slijpmalgids