'

TNT-300 Instructiebox voor houtdraaiers

PRODUCT GESTOPT.

De Instructiedoos van Tormek bevat een dvd-film van 1 uur en 20 minuten en een handboek. Deze laten zien hoe u uw draaigereedschap kunt vormen en slijpen. De film is gemaakt door Jeff Farris, een zeer ervaren Amerikaanse houtdraai-instructeur en het handboek is geschreven door Torgny Jansson, de uitvinder van het Tormek-slijpsysteem.

In de film besteedt Jeff aandacht aan de belangrijkste instrumenten, die ook het moeilijkst te slijpen zijn: spindel- en komgutsen en vlakke beitels. U kunt bekijken hoe hij zijn favoriete profiel van een snede voorziet en hoe deze snel opnieuw aangescherpt wordt met de juiste instelling.

Het handboek beschrijft duidelijk het hele systeem en alle mogelijkheden. Verschillende lijntekeningen tonen stap voor stap hoe u vorm geeft aan uw gereedschap en hoe u gereedschap slijpt. Herhaalbaarheid is het kernwoord, en het boek legt drie efficiënte methoden uit om een snedeprofiel te reproduceren.

De instructiedoos wordt geleverd bij de TNT-708 Houtdraaiersset en kan ook afzonderlijk worden aangeschaft. De set bevat alle accessoires die nodig zijn om het TNT-slijpsysteem van Tormek te gebruiken.

Tormek bezoek
Kurt Johansson

Tormek bezoek Kurt Johansson

Kurt Johansson, een van de meest ervaren en vakkundige professionele houtdraaiers in Zweden, weet als geen ander hoe belangrijk scherp gereedschap is! Ga met ons mee naar zijn werkplaats om te kijken hoe hij zulke fijne spaanders maakt.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Glenn Lucas

Tormek bezoek Glenn Lucas

Glenn Lucas ontdekte Tormek toen hij houtdraaien onderwees in Duitsland. Nu is het zijn eerste keus voor het slijpen van gereedschap. Ga met ons mee naar Ierland om hem te bezoeken.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Nick Agar

Tormek bezoek Nick Agar

Ga met ons mee naar Devon, in Engeland, en raak geïnspireerd door deze scherpe meester in de houtdraaikunst.

Ga naar Tormek Friends

Houtdraaigereedschap slijpen

Houtdraaigereedschap slijpen

Tijd om een kritisch over uw slijpmachine na te denken? Het Tormek-systeem levert sneller en eenvoudiger een superieure snede dan enige andere momenteel beschikbare methode, zonder meer staal te verwijderen dan nodig is. Kom meer te weten over hoe de correcte slijpmachine de resultaten van uw houtdraaien kan verbeteren.

Houtdraaigereedschap slijpen