'
Ga naar Instructie TT-50 NL

Instructie TT-50 NL

Ga naar Parts breakdown TT-50 EN

Parts breakdown TT-50 EN

TT-50 Afdraai inrichting

Als uw slijpsteen onregelmatig is geworden, repareert u dit eenvoudig met de Diamant afdraai-inrichting en slijpsteen­ritser TT-50 van Tormek. Deze maakt uw steen weer perfect rond en glad.

Herontworpen versie 2019

Dit nieuwe ontwerp is gemaakt uit gegoten zink, wat de speling minimaliseert en de precisie optimaliseert.

Eenvoudig over de steen heen te halen

U haalt eenvoudig de diamantslijper over de steen heen door afwisselend met beide handen aan de twee knoppen te draaien. De gecontroleerde plaatsing zorgt voor een gelijkmatig en glad steenoppervlak zonder ribbels.

Gecontroleerde snijdiepte

De snijdiepte wordt precies ingesteld met de microafsteller van de universele steun. De schaal loop op in stappen van 0,25 mm. Bekijk de video voor een demonstratie.

Creëer een ruw of een fijn oppervlak

Als de diamantslijper met hogere snelheid over de steen gaat (ongeveer in 30 seconden in plaats van 90 seconden) ontstaan er duidelijke groeven, die ervoor zorgen dat de steen sneller polijst. Dit is geschikt voor het slijpen of vormgeven van gereedschap van hard staal met grote schuine randen, zoals bijv. vlakke draaibeitels en messen van elektrische vlakbank- en schaafmachines.

Des te langzamer u de steen over het oppervlak heen haalt des te fijner dit uiteindelijk zal zijn. Als de diamantslijper in 90 seconden over de steen gaat dan is het resultaat een goede afwerking met nauwelijks zichtbare groeven.

Eerdere Tormek-modellen

Heeft u een oudere machine, zonder microafsteller op de universele steun, dan kunt u uw machine updaten met de nieuwe universele steun US-105 of US-103 voor de 200 mm stenen modellen

Patenten: SE 532 460. EP 1878536.
U.S. Des. D625,743 S