'
Ga naar Instructie TTS-100 NL

Instructie TTS-100 NL

Ga naar Keuzeschema TTS-100 NL

Keuzeschema TTS-100 NL

Ga naar Parts breakdown TTS-100 EN

Parts breakdown TTS-100 EN

TTS-100 Hoekinstelmal voor houtdraaibeitels

De TT-100 hoekinstelmal voor houtdraaibeitels is de sleutel voor het efficiënt slijpen van houtdraaigutsen en vlakke beitels. Hiermee kunt u een exacte slijphoek creëren en repliceren voor uw kom- en spindelgutsen en voor vlakke en ovale beitels met een rechte of een gebogen snede.

TT-100 werkt in combinatie met de SVD-186 slijpmal voor gutsen en de SVS-50 multi slijpmal.

Doordat u de exacte profielen kent, kunt u ze eenvoudig en vlug repliceren. Dit versnelt het slijpproces behoorlijk.

De werking van de TTS-100 hoekinstelmal is niet afhankelijk van de diameter van de steen. U krijgt altijd precies dezelfde slijphoek, zelfs als de diameter van de steen kleiner wordt. De hoekinstelmal werkt ook goed als de hoek wordt ingesteld voor de slijphoek van de lederen afwetschijf.

Drie factoren beïnvloeden de vorm

Er zijn drie factoren die de vorm van een guts of een beitel beïnvloeden. Door deze te controleren en ze tijdens elke slijpbeurt te herhalen, krijgt u een nauwkeurige reproductie van de vorm en de slijphoek. Dit zal niet alleen uw tijd en het materiaal van uw gereedschap sparen, maar u kunt er ook op vertrouwen dat uw gereedschap na elke slijpbeurt altijd op precies dezelfde manier functioneert op de draaibank. Dit is misschien nog wel belangrijker. Dit zijn de factoren:

1. De instelling van de mal (JS = jig setting)
2. Het uitsteken van het gereedschap in de mal (P = protrusion)
3. De afstand tot de steen (gat A of B)

De instelling van de mal (JS = jig setting)
Het uitsteken van het gereedschap in de mal (P = protrusion)
De afstand tot de steen (gat A of B)

Kies uw vorm

In het onderstaande selectieoverzicht van Tormek of in deze PDF kunt u kiezen uit de meest gebruikelijke profielen, die het beste aansluiten bij de manier waarop u draait. U kunt natuurlijk ook uw eigen recept creëren. De meest gebruikelijk vormen zijn genummerd en op de instelmal gedrukt.

Tts 100 1276X641

Omdat gereedschap een onbeperkt aantal combinaties van vormen en slijphoeken kan hebben, heeft nieuw gereedschap meestal een andere vorm dan de vormen in het overzicht. Daarom moet u uw gereedschap eerst vormen naar een vaste geometrie, zodat de volgende slijpbeurten simpelweg in minder dan een minuut klaar zijn.

Blijf bij de door u gekozen vorm en wissel niet van de ene vorm naar de andere. Op deze manier profiteert u optimaal van de TTS-100 hoekinstelmal van Tormek, omdat u steeds dezelfde vorm kunt repliceren. Hierdoor worden uw slijpbeurten efficiënter en heeft u meer tijd om hout te draaien.

Tts 100 Selection Chart NL

Patenten: SE 529 606, EP 1818138.
U.S. 7 686 678, U.S. 8 556 685.

Tormek bezoek
Kurt Johansson

Tormek bezoek Kurt Johansson

Kurt Johansson, een van de meest ervaren en vakkundige professionele houtdraaiers in Zweden, weet als geen ander hoe belangrijk scherp gereedschap is! Ga met ons mee naar zijn werkplaats om te kijken hoe hij zulke fijne spaanders maakt.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Glenn Lucas

Tormek bezoek Glenn Lucas

Glenn Lucas ontdekte Tormek toen hij houtdraaien onderwees in Duitsland. Nu is het zijn eerste keus voor het slijpen van gereedschap. Ga met ons mee naar Ierland om hem te bezoeken.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Nick Agar

Tormek bezoek Nick Agar

Ga met ons mee naar Devon, in Engeland, en raak geïnspireerd door deze scherpe meester in de houtdraaikunst.

Ga naar Tormek Friends

Houtdraaigereedschap slijpen

Houtdraaigereedschap slijpen

Tijd om een kritisch over uw slijpmachine na te denken? Het Tormek-systeem levert sneller en eenvoudiger een superieure snede dan enige andere momenteel beschikbare methode, zonder meer staal te verwijderen dan nodig is. Kom meer te weten over hoe de correcte slijpmachine de resultaten van uw houtdraaien kan verbeteren.

Houtdraaigereedschap slijpen