'

SB-250 Tormek Blackstone

De Tormek Blackstone Silicon is ontwikkeld voor het vormen en slijpen van* HSS en andere exotische staallegeringen. De steen kan ook worden gebruikt voor het aanscherpen van wolfraamcarbide. De staalverwijdering van normaal koolstofstaal gaat hiermee echter niet sneller dan met de originele Tormek-slijpsteen.

De combinatie van slijpende hardheid, vorm en korrelgrootte is geoptimaliseerd om efficiënt te functioneren met de lage rpm's van het Tormek-systeem. De snellere verwijdering van het materiaal is een voordeel, vooral wanneer gereedschap met een groter vouwvlak wordt vormgegeven, waarbij de slijpdruk beperkt is, zoals bij schaafbeitels en vlakke houtdraaiersbeitels.

De korrelgrootte van 220 is hetzelfde als voor de originele Tormek slijpsteen en kan met de SP-650 gradatiesteen gewijzigd worden in een slijpsteen met korrel 1000. Dankzij de scherpe en relatief kleine korrel, verwijdert de Blackstone hard staal op een efficiënte manier, zelfs bij een lage slijpdruk. Hij kan zelfs wolfraamcarbide aanscherpen, indien het gereedschap reeds een bestaande vorm heeft.

Geschikt voor de Tormek T-8, Tormek T-7 en alle oudere modellen met een steendiameter van 250 mm.

 


* Wij maken verschil tussen het vormen en het slijpen van gereedschap. Tijdens het vormen verwijdert u staal om de door u gewenste vorm en snijhoek te creëren. Tijdens het slijpen wordt een bestaande vorm slechts licht bijgeslepen om de scherpte van het gereedschap te verbeteren.