'

SG-250 Originele Slijpsteen

De originele Tormek Slijpsteen is door de jaren heen ontwikkeld en biedt de beste combinatie van efficiënt staal verwijderen, een glad afgewerkt oppervlak en een lange levensduur. SG-250 wordt standaard bij Tormek T-8 geleverd.

De beste allround slijpsteen

Deze slijpsteen is de ideale keus indien u op zoek bent naar zowel efficiënte staalverwijdering als een fijne afwerking met dezelfde steen. Deze steen is geschikt voor een scala aan verschillende materialen, van koolstofstaal tot HSS. De steen is geschikt voor alle soorten gereedschap en staal, inclusief HSS.

Twee slijpfuncties in dezelfde steen

De slijpsteen van Tormek is behoorlijk anders dan een standaard slijpwiel. De unieke samenstelling van de slijpsteen zorgt in combinatie met de SP-650 gradatiesteen voor twee verschillende slijpfuncties in één slijpsteen. De gradatiesteen polijst het oppervlak van de slijpsteen van zijn normale 220 korrel, naar een oppervlak dat werkt als een slijpsteen met 1000 korrel. Dit is een enorm voordeel, omdat u kunt fijnslijpen met dezelfde slijpmalinstelling als de instelling die u heeft gebruikt voor het aanvankelijke in vorm brengen* van het gereedschap.

Bekijk voor speciale toepassingen onze optionele slijpstenen: de Blackstone Silicon en de Japanese Waterstone.

Geschikt voor de Tormek T-8, Tormek T-7 en alle oudere modellen met een steendiameter van 250 mm.

 


* Wij maken verschil tussen het vormen en het slijpen van gereedschap. Tijdens het vormen verwijdert u staal om de door u gewenste vorm en snijhoek te creëren. Tijdens het slijpen wordt een bestaande vorm slechts licht bijgeslepen om de scherpte van het gereedschap te verbeteren.