'

SJ-200 Tormek Japanese Waterstone

Deze Japanese Waterstone met een korrel van 4000 zorgt voor een spiegelgladde afwerking, vrijwel zonder waarneembare markeringen. De fijne oppervlakte polijst de rand en creëert het ultieme glanzende oppervlakte. Als u op zoek bent naar een vlijmscherp resultaat, is dit de steen voor u!

Creëert een vlijmscherpe rand

Deze watersteen blinkt uit in het slijpen van handgereedschap zoals houtsnijgereedschap, messen, scharen, schaafijzers en houtbeitels, waarbij bijna geen staal verwijderd hoeft te worden, maar juist een superieure afwerking gewenst is.

Door zijn unieke samenstelling heeft de steen een lange levensduur. Het oppervlak dat de Japanese Waterstone creëert is zo fijn, dat we niet aanraden om dit vervolgens nog met de lederen wetschijf te wetten.

U dient het oppervlak van de steen vrij te houden van staaldeeltjes door er ongeveer elke minuut even overheen te gaan met de fijne zijde van de SP-650 gradatiesteen. De grove kant van de gradatiesteen moet u niet op de Japanese Waterstone toepassen.

De SJ-200 is geschikt voor de Tormek T-4 en oudere Tormek-modellen met een slijpsteendiameter van 200 mm.


* Omdat deze steen bedoeld is om een heel fijn oppervlak te creëren, is hij niet zo geschikt voor het verwijderen van staal en kan hij niet gebruikt worden voor het vormen van gereedschappen. Wij maken verschil tussen het vormen en het slijpen van gereedschap. Tijdens het vormen verwijdert u staal om de door u gewenste vorm en snijhoek te creëren. Tijdens het slijpen wordt een bestaande vorm slechts licht bijgeslepen om de scherpte van het gereedschap te verbeteren.