'
Ga naar Instructie LA-120 NL

Instructie LA-120 NL

Ga naar Parts breakdown LA-120 EN

Parts breakdown LA-120 EN

LA-120 Geprofileerde lederen wetschijf

Met de lederen wetschijf LA-120 kunt u de binnenkant van draaigutsen, snijgutsen en v-gutsen wetten en polijsten. Geschikt voor alle Tormek-modellen.

U bevestigt de extra schijven aan de buitenkant van de standaard wetschijf.

LA-120 wordt met twee standaard schijven geleverd. De eerste heeft een radius van 3 mm voor gutsen en de tweede heeft een punt van 60° voor v-gutsen.

Ze worden gebruikt met wetpasta PA-70 van Tormek. Als de schijven nieuw zijn, moet u ze impregneren met een paar druppels lichte machineolie, voordat u de wetpasta aanbrengt.

De leren schijven kunnen vervangen worden, zodat u een versleten schijf eenvoudig kunt uitwisselen. Zie LA-122 set standaard wetschijven. Er is ook een smaller profiel verkrijgbaar, zie LA-124 set smalle wetschijven.

Het is ook mogelijk om dubbele LA-120-schijven te bevestigen, één met een standaard profiel en één met een set smalle schijven, zodat u tegelijkertijd vier verschillende profielen kunt gebruiken.

Zweeds kwaliteit leer

Het leer op de lederen wetschijf wordt geleverd door Tärnsjö Graver in Zweden. Tärnsjö Graver looit en bewerkt al meer dan 140 jaar leer en is vandaag de dag een van de weinige looierijen dat zijn leer volledig looit met natuurlijke producten. Het leer op de lederen wetschijf is niet alleen milieuvriendelijk maar ook van de hoogste kwaliteit.

La 120 Mounted 1276X956

Tormek bezoek
Kurt Johansson

Tormek bezoek Kurt Johansson

Kurt Johansson, een van de meest ervaren en vakkundige professionele houtdraaiers in Zweden, weet als geen ander hoe belangrijk scherp gereedschap is! Ga met ons mee naar zijn werkplaats om te kijken hoe hij zulke fijne spaanders maakt.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Glenn Lucas

Tormek bezoek Glenn Lucas

Glenn Lucas ontdekte Tormek toen hij houtdraaien onderwees in Duitsland. Nu is het zijn eerste keus voor het slijpen van gereedschap. Ga met ons mee naar Ierland om hem te bezoeken.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Nick Agar

Tormek bezoek Nick Agar

Ga met ons mee naar Devon, in Engeland, en raak geïnspireerd door deze scherpe meester in de houtdraaikunst.

Ga naar Tormek Friends

Houtdraaigereedschap slijpen

Houtdraaigereedschap slijpen

Tijd om een kritisch over uw slijpmachine na te denken? Het Tormek-systeem levert sneller en eenvoudiger een superieure snede dan enige andere momenteel beschikbare methode, zonder meer staal te verwijderen dan nodig is. Kom meer te weten over hoe de correcte slijpmachine de resultaten van uw houtdraaien kan verbeteren.

Houtdraaigereedschap slijpen