'
Professionele slijper voor keukenmessen

Geef uw professionele keuken de scherpe messen die ze verdient

Messen vind je in elke keuken en heb je nodig om vrijwel elk gerecht te bereiden. Scherpe messen zijn veiliger en effectiever. Een mes dat exact doet wat het moet doen, leidt tot minder afval en meer efficiëntie. Een direct beschikbare slijpmachine in uw keuken bespaart tijd en geld, en spaart uw messen. Maar het belangrijkste van alles, met scherpe messen is het veel leuker werken.

 Tormek T 2 Professional Kitchen Knife Sharpener Swedish Culinary Team 1920X885

Scherpe messen in 60 seconden

De Tormek T-2 is een slijpmachine voor keukenmessen waarmee u een mes in 60 seconden professioneel kunt slijpen. Met 45 jaar ervaring in slijpen en met de hulp van chef-koks van het Zweedse kookteam is de T-2 speciaal ontworpen om te voldoen aan de vraag naar scherpte en gebruiksvriendelijkheid van professionals.

Snel en eenvoudig, geen tijdverlies bij het instellen

Tijd is geld wanneer je in een commerciële keuken werkt. Handmatig slijpen op slijpstenen is een jarenlange traditie van chef-koks om hun messen functioneel scherp te houden. Het probleem is dat het tijdrovend is en dat je er moeilijk precieze en herhaalbare resultaten mee kunt bereiken.  Met de Tormek T-2 hebt u binnen de minuut een professioneel geslepen mes. Het volstaat om de gewenste snijhoek in te stellen en te blokkeren om keer op keer een consistent slijpresultaat te verkrijgen.

Ifse Tormek T 2 Pro Kitchen Knife Sharpener Culinary Kitchen Knives Restaurant2 1920X750

Hoelang duurt het?

Ervan uitgaand dat u het mes tot de vorige snijhoek slijpt (aanbevolen), is elk mes binnen de minuut klaar, inclusief wetten en polijsten op de wetschijf. Dit betekent dat u al uw messen professioneel kunt slijpen met een Tormek binnen enkele minuten, in plaats van uren kwijt te zijn met een slijpsteen, of dagen als u het slijpen van de messen uitbesteedt.

Uw messen verlaten de keuken nooit

Een conventionele slijpservice kan dagen duren. Met een Tormek slijpmachine hoeven uw messen de keuken nooit te verlaten. Bovendien bespaart u geld op lange termijn.  Een restaurant dat met een slijpservice werkt voor 10 messen heeft de kosten voor een Tormek T-2 Pro Kitchen in minder dan een jaar terugverdiend.

Ifse Tormek T 2 Pro Kitchen Knife Sharpener Culinary Kitchen Knives Restaurant 1920X750

Veilig messen slijpen – wees mild voor uw messen

Een scherp mes is een veiliger mes. Het snijdt schoner en preciezer en het risico op uitschieters is kleiner omdat er minder druk op gezet moet worden. Bij het slijpen van een mes op de Tormek T-2 blijft de hoek tussen de mesgeleider en het slijpwiel constant om een consistente scherpe rand te verkrijgen aan beide zijden van het mes. Tijdens het slijpen heeft u de controle en bent u volledig ondersteund, wat het risico op letsel verkleint.

De Tormek T-2 is mild voor uw messen. “Slijpen, niet afsnijden.” Dankzij de traag draaiende diamantschijf en de hoge precisie verwijdert de machine niet meer staal dan nodig, waardoor messen langer meegaan. In vergelijking met conventionele slijpmachines, die met snel draaiende schuurbanden werken en meer warmte genereren, voorkomt de traag draaiende, fijnkorrelige diamantschijf van de T-2 dat sneden oververhit raken en hun hardheid verliezen.

Ifse Tormek T 2 Pro Kitchen Knife Sharpener Culinary Kitchen Knives Restaurant 1920X885

Een duurzame manier om uw messen scherp te houden

 • Scherpe messen zijn niet alleen leuker om mee te werken, ze resulteren ook in minder voedselresten en minder afval op de snijplank. Met scherpe messen kunt u tot 10% van het voedingsproduct sparen.
 • De Tormek T-2 is gemaakt van hoogwaardige materialen en daardoor uiterst duurzaam. De geschatte levensduur van de machine bij normaal gebruik is 20 tot 25 jaar.
 • De machine is onderhoudsvrij en verbruikt heel weinig energie, slechts 120 W (industriële koffiezetmachine: 2400 W).

Tormek T 2 Professional Kitchen Knife Sharpener Swedish Culinary Team2 1920X700

Werken met het beste kookteam ter wereld

We vinden het geweldig om nauw samen te werken met onze klanten. Bij het ontwikkelen van de Tormek T-2 was het onze ambitie om chef-koks een oplossing te bieden waarmee ze op elk moment hun messen kunnen bijslijpen.  Tijdens het ontwikkelingsproces bepaalden we samen met het Zweedse kookteam de belangrijkste ontwerpfactoren voor een professionele keukenmessenslijpmachine.  We werken nog steeds nauw samen met het Zweedse kookteam (winnaar van de Culinary World Cup 2018) en zorgen ervoor dat teammanager Fredrik Andersson en zijn team altijd over scherpe messen kunnen beschikken in de keuken, vooral vóór grote wedstrijden als de Culinary World Cup en de Culinary Olympics.

Leuk weetje
Bij de Culinary Olympics en de Culinary World Cup verliezen teams punten als hun messen niet scherp zijn. Het Zweedse kookteam begint dan ook elke dag met het vlijmscherp maken van hun messen op de Tormek T-2 Pro Kitchen, zodat ze klaar om te strijden tegen het kruim van de kookwereld.

Tormek T 2 Professional Kitchen Knife Sharpener Swedish Culinary Team4 1920X700

Aanbevolen door klasserestaurants

 • Aquavit, Londen
 • Niehku Mountainvilla Riksgränsen, Zweden
 • Oaxen Stockholm, Zweden
 • Jamie Oliver Fifteen, Londen
 • A.G Stockholm, Zweden
 • HolySmoke, Zweden
 • Solliden Stockholm, Zweden
 • Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Zweden

Aanbevolen door kookteams en kookscholen

 • Zweeds kookteam
 • Noors kookteam
 • Canadees jeugdkookteam
 • Italiaanse kookschool IFSE
 • School of Hospitality, Culinary Arts and Meal Science in Grythyttan, Zweden

Ifse Tormek T 2 Pro Kitchen Knife Sharpener Culinary Kitchen Knives Restaurant3 1920X750

Tormek T-2 Pro Kitchen Knife Sharpener

Tormek op bezoek bij chef-kok Jimmi Eriksson van het Zweedse kookteam

Tormek op bezoek bij Niehku Mountain Villa in Riksgränsen, Zweden

Messen slijpen met de Tormek T-2 Pro Kitchen - kookschool IFSE in Italië


Ga naar RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen

RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen