'
Ga naar Instruction MSK-250 EN

Instruction MSK-250 EN

MSK-250 Roest vrije stalen as

De as, de ring en de EzyLock-moer zijn vervaardigd uit roestvrij staal. De EzyLock zorgt ervoor dat de slijpsteen stevig vast zit en zich niet los kan draaien. Door het unieke ontwerp is er geen gereedschap nodig om de slijpsteenaan- of los te draaien.

De EzyLock van Tormek is zowel een moer als een ring. Hierdoor heeft u voor het bevestigen en verwijderen van de steen geen gereedschap nodig. De speciale spoed van de draad aan de linkerkant zorgt ervoor dat de draaiing van het wiel de moer tot het juiste koppel aandraait.

Draai bij het bevestigen van de slijpsteen de Ezylock-moer linksom naar de juiste plaats. Tijdens de eerste slijpbeurt zal de moer automatisch tot het juiste koppel worden aangedraaid.

Als u de slijpsteen wilt wisselen, draait u de steen rechtsom terwijl u met de andere hand de lederen afwetschijf vasthoudt. Hierdoor zal de EzyLock simpelweg losdraaien.

Door deze constructie is het eenvoudig om met verschillende slijpstenen te werken, van de originele Tormek slijpsteen tot gespecialiseerde slijpstenen zoals de Blackstone Silicon voor hoge snelheden en de Japanese Waterstone met korrel 4000.

Geschikt voor Tormek T-8, Tormek T-7, Tormek 2000 en alle oudere modellen met een steendiameter van 250 mm.

Gaten voor aandrijfas

Nieuwe aandrijfwielen
De nieuwe aandrijfwielen hebben een diepere gleuf voor de aandrijfas. Gebruik het voor geboorde gat.

Msk 250 1

Oude aandrijfwielen
De oude aandrijfwielen hebben een smallere gleuf (5mm) voor de aandrijfas. Je kan een nieuw aandrijfwiel kopen (Art. No: R23) of je kan de gleuf verbreden naar ∅ 4mm. Zie de instructies voor meer informatie. 

Msk 250 2