'

Waarom Tormek?

Tormek ontwikkelt als sinds 1973 de beste slijpoplossingen voor verschillende soorten snijgereedschappen. Vanaf dag één hebben we ons ingezet om innovatieve en gebruiksvriendelijke kwaliteitsproducten te maken en dat zijn we al die tijd blijven doen. Het maakt niet uit of u een professionele vakman/-vrouw bent of een kok of een doe-het-zelver, met Tormek houdt u al uw gereedschappen scherp, wat uiteindelijk de kwaliteit van uw werk ten goede komt.

Onze gebruikers zijn allemaal zeer toegewijd aan hun werk. Ook zijn zij zich bewust van het feit dat scherpe gereedschappen cruciaal zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Veel nieuwe Tormek-klanten zijn verbaasd wanneer ze het verschil zien in hun werk, nadat ze een Tormek gebruikt hebben om hun gereedschappen te slijpen en vetten. Anderen waarderen de tijd die ze besparen tijdens het slijpen. De motor werkt fantastisch, wat niet alleen voor een mooi resultaat zorgt maar ook de polsen en schouders van de slijper ontziet.

Op dit moment hebben we drie verschillende machinemodellen in ons assortiment. Alle modellen zijn met zorg ontworpen en aangepast aan hun respectievelijke publiek en beoogd gebruik. Al onze machines zijn uitgerust met een krachtige, industriële motor. Daarnaast voldoen ze op alle aspecten aan onze hoge eisen voor kwaliteit en functionaliteit.

De Tormek-manier van slijpen is niet alleen vriendelijk voor staal, maar ook heel erg effectief, omdat de snede optimaal in vorm blijft. We streven ernaar om gebruiksvriendelijke machines te maken waarmee u een inspirerend resultaat bereikt en zelfvertrouwen opbouwt. Stelt u zich een eens voor dat u op elk moment een mes kunt slijpen. Wat zou dat betekenen voor uw werk?

T 8 Sharpening SystemT 4 Sharpening SystemT-2 Knife Sharpener

 

Machinemodellen van Tormek

Voor de allround gebruiker
De Tormak-modellen T-4 en T-8 laten zien dat eenvoud en precisie perfect geïntegreerd kunnen worden in een krachtig, veelzijdig systeem. Deze modellen vormen de basis van het watergekoelde slijpsysteem van Tormek. Ze zijn compatibel met ons assortiment aan slijpmallen en accessoires. Het grotere model, de Tormek T-8, heeft een slijpsteen van 250 mm, terwijl de compactere T-4 een slijpsteen van 200 mm heeft. Met de krachtige motor van de T-8 kunt u sneller staal verwijderen en snijhoeken vormen dan met de T-4. Beide modellen worden geleverd met de originele slijpsteen van Tormek. Deze slijpsteen combineert effectief slijpen met een gladde afwerking en gaat lang mee.

Deze veelzijdige machines zijn de ultieme hulpmiddelen om verschillende gereedschappen te slijpen, zoals messen, scharen, beitels, bladen voor schaafmachines, boorbits, gutsen en houtdraaigereedschappen. De slijpsteen draait langzaam tijdens het slijpproces. De machine is daarom veilig in gebruik en er is geen risico dat het staal oververhit raakt.

Messen slijpen voor de professionele keuken
Tormek T-2 is alleen bedoeld voor het slijpen van messen. Koks willen een machine die scherp slijpt en gebruiksvriendelijk is. Onze machine is speciaal ontworpen met het oog op deze wensen. De Tormek T-2 wordt geleverd met een diamantwiel van 200 mm. Samen met ons gepatenteerde geleidingssysteem bent u snel en eenvoudig verzekerd van een topresultaat. De Tormek T-2 is niet compatibel met ons andere assortiment aan slijpmallen en accessoires.

Vind het model dat het best bij uw wensen past
Wilt u erachter komen welk model het best past bij uw wensen? Begin dan met een vergelijking van groottes en specificaties. Bekijk ons vergelijkend overzicht voor een goede beschrijving van alle machines. Of ga op zoek naar meer gedetailleerde informatie op de productpagina van elk model of neem contact op met uw dichtstbijzijnde Tormek-verkoper.

 

10 redenen om een Tormek te bezitten

1. Slijp al uw snijgereedschappen

Met het uitgebreide aanbod aan unieke en gepatenteerde slijpmallen en machines van Tormek kunt u bijna elk type snijgereedschap slijpen. Tormek legt zich toe op de ontwikkeling van slijpsystemen en doet dit met behulp van innovatieve oplossingen.

2. Exacte replicatie

Herhaalbaarheid is belangrijk wanneer u Tomrek gebruikt voor uw slijpwerk. U kunt uw gereedschap precies zo vormen als u zelf wilt. Zelfs gecompliceerde vormen als nagelvormige spindelgutsen, lepelgutsen en ovale schuine beitels met een afgeronde hoek kunt u eenvoudig slijpen. Dit betekent dat wanneer het weer tijd is om uw gereedschap te slijpen u eenvoudig de eerdere vorm kunt herhalen.

3. Schoonste snede

U voltooit het slijpproces door de snede op de wetschijf te wetten en polijsten. Op de Tormek T-4 en T-8 gebruikt u de lederen wetschijf samen met de wetpasta, waarmee u de braam eenvoudig verwijdert. De messenslijper van de Tormek T-2 heeft een speciaal ontwikkeld wiel van composietmateriaal met geïntegreerde polijstfunctie, voor het polijsten van de snede. Zo wordt het mes vlijmscherp.

4. Snel slijpen

Nadat u de vorm heeft aangebracht, hoeft u slechts een fractie van het staal te verwijderen wanneer u opnieuw slijpt. Daarom kunt u deze klus snel uitvoeren. Daarnaast is de messenslijper van Tormek-2 ontworpen om te voldoen aan de vraag van professionals om nog scherper te kunnen slijpen.

5. Volledige controle

Door de lage snelheid heeft u volledige controle over het scherpen en verwijdert u niet meer staal dan strikt noodzakelijk. Een extra voordeel is dat uw gereedschap langer meegaat.

6. Geen gevaar voor oververhitting

Omdat onze machines langzaam draaien, kunnen de sneden niet oververhit raken en hun hardheid verliezen. De gereedschappen die u op de Tormek T-4 en T-8 slijpt, worden voortdurend gekoeld met water tijdens het slijpproces. Dankzij het diamantwiel met fijne korrel en het langzaam draaien van de machine raakt de snede niet oververhit op de Tormek T-2.

7. Krachtige motor en unieke aandrijving

De industriële Tormek-motor houdt altijd een ideale tpm (toeren per minuut) aan, ongeacht de belasting. Dankzij het betrouwbare zelfregulerende aandrijvingsontwerp heeft u altijd het juiste koppel, zonder overmatige belasting en slijtage van het systeem.

8. Efficiënte slijpwielen

De unieke samenstelling van de Tormek-slijpwielen is uitgebreid getest. Ze bieden de ideale combinatie van efficiënte staalverwijdering, een gladde afwerking en een lange levensduur van de steen. De originele slijpsteen die bij de Tormek T-8 en T-4 geleverd wordt, is dusdanig samengesteld dat twee verschillende snijacties verenigd worden in dezelfde steen, wanneer u de SP-650 gradatiesteen gebruikt. De Tormek T-2 is voorzien van een diamantwiel met fijne korrel. Deze zorgt voor een scherpe snede en een effectieve staalverwijdering. We bieden ook alternatieve slijpwielen voor verschillende toepassingen.

9. Veilig en stil

Onze machines veroorzaken geen vonken. Daardoor ontstaat er geen brandgevaar in werkruimtes met veel houtstof. U zult ook merken dat de Tormek verrassend stil is. Bij de watergekoelde slijpmachines (T-4 en T-8) komen vrijkomende staaldeeltjes in de waterbak terecht. De messenslijper (T-2) is voorzien van een magneet die alle staaldeeltjes verzamelt tijdens het slijpen.

10. Kwaliteit en prestaties

De Tormek is het originele, watergekoelde slijpsysteem. Tormek wordt al meer dan 40 jaar gebruikt in werkplaatsen over de hele wereld en heeft in deze tijd een reputatie verworven op het gebied van veelzijdigheid en betrouwbaarheid. De aankoop van een Tormek-machine is een zekere investering in kwaliteit en betrouwbaarheid, die zeven jaar worden gegarandeerd.

 

Meer informatie: