'

Magazine Beoordelingen

Canadian Woodworking

"If you're looking for an efficient sharpening system that will minimize your time sharpening, yet produce perfect results every time, then you'll want to consider the Tormek T-8."

Carl Duguay

Bijgaand volledig PDF-artikel (in Engels) is uitgebracht met toestemming van Canadian Woodworking.


Test: HolzWerken Werkzeug Kompass

In deze uitvoerige test voor slijpmachines kwam Tormek als winnaar uit de bus met een gemiddelde score van 9.0. 

Klik voor een grotere afbeelding:
Tormek in Holzwerken - vertaald uit het Duits.

Bijgaand volledig PDF-artikel (in het Duits) is uitgebracht met toestemming van HolzWerken Magazin.


American Woodturner

"Sommige mensen hebben nog nooit met een echt scherp gereedschap gewerkt, maar als dat gebeurt, ervaren ze dat het minder kracht kost om te snijden en wordt zó netjes gesneden dat de besparingen op schuurmiddelen alleen al aanzienlijk zijn."

"Ik heb voor Tormek gekozen omdat ze blijven werken aan verdere verbeteringen van het systeem. Probeer het natslijpen, net zoals ik. U zult versteld staan van het gemak waarmee u dan kunt houtdraaien."

Terry Martin


Woodturning Design

"Ik was erg onder de indruk van de nieuw ontwikkelde slijpmal. Ik was bijzonder tevreden over de Tormek T-7, maar vond het niet zo fijn dat de eerste profilering van het gereedschap veel tijd in beslag nam voordat ik het met de watergekoelde slijpschijf kon aanscherpen. Dankzij deze slijpmal behoort dit probleem tot het verleden en ik ben nu zeer tevreden met het totale systeem. Degenen onder u die al gebruik maken van het Tormek-systeem, zou ik adviseren om in deze nieuwe slijpmal te investeren.

Voor degenen die de aanschaf van het Tormek-systeem overwegen, zou ik u sterk aanbevelen om ook de BGM-100 aan te schaffen. En om niemand te vergeten: voor degenen onder u die uitsluitend een bankslijpmachine gebruiken, kan de BGM-100 een uitstekende aanvulling vormen op uw slijpproces. Zelfs als de snijranden niet zo scherp zijn en minder lang scherp blijven als bij gereedschap dat met Tormek is geslepen, levert de BGM-100 samen met de slijpmallen van Tormek een onovertroffen snelheid, veelzijdigheid en herhaalbaarheid voor alle slijpbehoeften."

Joseph M. Herrmann


Woodturning

"Ik heb bijna elke nieuwe versie het Tormek-systeem gebruikt, maar de verbeteringen van de T-7 maken deze versie tot de beste die tot nu toe is ontwikkeld. "Het vormt een waardevolle investering voor beginnende en ervaren gebruikers die minder staal willen wegslijpen door steeds nauwkeurig op dezelfde wijze te slijpen."

Michael Huntley


Wood Magazine

"Kwaliteit heeft zijn prijs. Dit geldt beslist voor de natte slijpmachines. De zwaar uitgevoerde T-7 van Tormek bleef gewoon doordraaien, hoe hard we ook tijdens het slijpen op het gereedschap drukten; geen van de lager geprijsde systemen kwamen zelfs ook maar in de buurt.

Het gereedschaphoudersysteem (slijpsteun en houders) paste naadloos en zorgde voor perfecte afschuiningen en rechte uiteinden zonder enig gedoe. Bovendien sleet de slijpsteen veel minder snel dan bij de lager geprijsde modellen. Als u handgereedschap of messen minstens een keer per week slijpt, is de veelzijdige T-7 de ideale slijpmachine voor uw werkplaats."

Dave Campbell


Woodturning

"De TNT-708 houtdraaierkit van Tormek is een prachtig vervaardigde, uitgebreide kit en waarmee u het slijpproces kunt versnellen. De kit is van hoge kwaliteit, net als alle andere producten uit het assortiment van Tormek. Ik heb het proces voor het slijpen van een guts met een vingernagelprofiel teruggebracht tot minder dan een minuut, zodat niet meer kan worden gezegd dat dit veel tijd in beslag neemt.

Bekijk de TTS-100 guts (of uw eigen guts) opnieuw en vergelijk de snijrand met die van guts van een bankslijpmachine. Hij zorgt voor een betere afwerking van het gereedschap en ik heb de indruk dat de snijrand hierdoor langer meegaat. Hij is zijn geld meer dan waard en aangezien de meesten van ons in andere houtbewerkingsdisciplines werkzaam zijn dan het houtdraaien, wordt het Tormek-systeem steeds aantrekkelijker!"

Mark Baker


The Woodworker

"Ik heb nog niets gevonden dat niet met de Tormek kan worden geslepen. De gewette rand is ongelooflijk nauwkeurig. Bovendien is deze opvallende verbetering van de snijrandkwaliteit niet onbelangrijk voor de levensduur van het gereedschap, aangezien het slijpproces veel minder agressief is.

Ik ben nu volledig overtuigd van het natte slijpsysteem. Het is echt 'Touch & Turn', maar je voelt nu veel minder en draait veel meer!"

Alan Holtham