'
Ga naar Instructie SE-77 NL

Instructie SE-77 NL

Ga naar Parts Breakdown SE-77 EN

Parts Breakdown SE-77 EN

SE-77 Slijpmal voor platte beitels

Met de SE-77 slijpmal voor platte beitels, is het eenvoudig om uw houten beitels en schaafijzers in te spannen en er een rechte hoek aan te slijpen. Dit ontwerp schept de beste voorwaarden voor een succesvolle slijpbeurt en een zeer nauwkeurig eindresultaat. U kunt de slijpmal ook instellen op een licht convexe vorm.

De SE-77 slijpmal voor platte beitels is een verdere ontwikkeling van de SE‑76 slijpmal. Deze mal is voorzien van een instelbare zijkant, die ingesteld wordt met behulp van twee kleinere knoppen. Dit maakt fijnafstelling mogelijk, indien nodig. Fijnafstelling kan nodig zijn als het gereedschap niet precies haaks op de steen staat, erg smal is, of als het staal een beetje verdraaid is. De fijnafstelling is binnen enkele seconden klaar door een van de kleinere instelknoppen losser en de andere vaster te draaien.

De constructie van de mal maakt het ook mogelijk om tapse beitels, zoals bijv. Japanse beitels te slijpen. De veiligheidaanslagen houden de mal stevig op de universele steun vast en voorkomen dat het gereedschap van de slijpsteen afglijdt. Dit voorkomt dat u uw vingers bezeert tijdens het slijpen. De slijpmal is geschikt voor houtbeitels en schaafijzers tot 77 mm breed.

Een convexe vorm slijpen

De meeste schaafijzers hebben baat bij een licht convexe vorm.  De mate van welving is afhankelijk van het type schaaf en moet ongeveer gelijk zijn aan de dikte van de krullen. Dankzij de verstelbare zijde van de SE-77 slijpmal, kunt u uw gereedschap van de optimale convexe vorm voorzien.

Se 77 Square Edge Jig Tormek
Se 77 Square Edge Jig Convex Shape

Bij het slijpen van een convexe vorm centreert u het midden van het gereedschap onder de middellijn-markering van de slijpmal.

Se -77_cambered -shape _500
Se 77 Square Edge Jig 886

Hoe verder u de regelknoppen A en B losdraait, hoe groter de pendelbeweging en hoe boller het resultaat.

Stevige montage en veilig slijpen

Se 77 Square Edge Jig 1781

De mal doet men de beitel in aan de boven- en platte kant. Dankzij de schouder (A) is het gemakkelijk om het gereedschap op 90° te stellen. De klemdruk vanuit de ribbel in het midden wordt naar de randen verdeeld. Hierdoor zit het gereedschap stevig in de slijpmal vast, zonder dat de klemmen hard aangedraaid hoeven te worden.

Patenten: SE 531 802, EP 1987916, US 9789583, U.S. Des. D651,884 S

Se 77 Top 1276X496

 

Tormek bezoek
David Sundberg

Tormek bezoek David Sundberg

Vraagt u zich wel eens af hoe een gitaarbouwer werkt? We bezochten David Sundberg in zijn werkplaats in Stockholm, Zweden. Een bekwaam man met scherpe beitels!

Ga naar Tormek Friends