'
Ga naar Instructie SVD-186 NL

Instructie SVD-186 NL

Ga naar Instructie SVD-185 NL

Instructie SVD-185 NL

Ga naar Parts breakdown SVD-186 EN

Parts breakdown SVD-186 EN

Ga naar Parts breakdown SVD-185 EN

Parts breakdown SVD-185 EN

SVD-186 R Slijpmal voor gutsen

Met de SVD-186 slijpmal voor gutsen van Tormek, is het eenvoudig om vingernagelvormige houtdraaiersgutsen messcherp te slijpen. Het hoge controleniveau zorgt ervoor dat u het door u gekozen profiel precies kunt reproduceren.

U kunt deze slijpmal voor gutsen ook gebruiken om houtsnijwerkgereedschap met complexe vormen te slijpen, zoals gebogen of gekromde snijgutsen en v-gutsen.

Nieuw ontwerp 2020

Met deze nieuwe en extra borgschroef kunt u de draaibeweging van de slijpmal voor gutsen in de gewenste positie blokkeren. Deze nieuwe functie maakt het gemakkelijker om de volledige controle te behouden tijdens het slijpen van houtsnijwerkgereedschap, zoals V-gereedschap. De borgschroef vergemakkelijkt ook het slijpen van vioolbouwmessen en houtsnijmessen tot een volledig vlakke afschuining bij gebruik van de MB-100 Multi Base en Tormek diamantschijven.

SVD-186 voor houtdraaigereedschap

U krijgt een exacte kopie van de vorm en de hoek van de snede van uw kom- en spindelgutsen. Hierdoor weet u zeker dat het gereedschap zich na het slijpen op dezelfde voorspelbare manier gedraagt op de draaibank. Correct gebruikt en samen met uw slijpmachine van Tormek, is er geen betere methode voor snellere of scherpere resultaten.

De mal kan worden ingesteld op verschillende lengtes voor de vouw. Maak uw eigen profiel-'recept' of kies een van de aanbevolen profielen uit het profielselectieoverzicht in de instructies.

Met de SVD-186 kunt u ook draaibeitels slijpen. Voor een gecontroleerde slijpbeurt kunt u uw beitel op de speciale as bevestigen, die bij de slijpmal inbegrepen is. Bekijk de film om te zien hoe dit in zijn werk gaat!

(Als u de eerste versie van de Tormek slijpmal voor gutsen, de SVD-180 heeft, kunt u deze updaten met de SVD-005 om ook beitels te kunnen slijpen.)

Superieure snede

Nat slijpen met uw Tormek geeft u een hele scherpe snede die veel langer meegaat. Een hele scherpe guts snijdt veel beter en geeft het hout een heel fijn oppervlak, zodat u vaak niet eens hoeft te schuren.

Volledige controle

Met de hoekinstelmal voor houtdraaibeitels, de TTS-100, krijgt u precies de gewenste vorm en snedehoek voor uw draaiproject. Zelfs de lengte van de zijvleugels kan worden aangepast, zodat de vorm van de guts geschikt is voor de manier waarop u draait.

Exacte reproductie

Dankzij de exacte reproductie van zowel de vorm als de hoek van de snede, duurt het slijpen minder dan een minuut. Omdat u tijdens elke slijpbeurt slechts een fractie van een millimeter verwijdert, gaat uw draaigereedschap jaren, en waarschijnlijk zelfs uw hele leven, mee.

Vriendelijk voor staal

Met het Tormek-systeem wordt de snede voortdurend gekoeld met water en bestaat er geen risico dat het staal oververhit raakt en zijn hardheid verliest.

SVD-186 op een bankje slijpmachine

Als u nieuw gereedschap heeft en veel staal moet verwijderen om het profiel te veranderen of om een kleinere snedehoek te creëren, dan kunt u de SVD-186 met demontageset BGM-100 ook op een bankslijpmachine gebruiken. Let hierbij echter op dat de snede niet te heet wordt. Nadat u het gereedschap grof hebt gevormd op de bankslijpmachine, gebruikt u de Tormek-machine om de snede zijn uiteindelijke scherpte te geven.

Dankzij de gepatenteerde hoekinstelmal voor houtdraaibeitels, de TTS-100, kunt u precies dezelfde vorm en snedehoek behouden, zodat u eenvoudig van de bankslijpmachine naar de Tormek overstapt. U krijgt precies dezelfde hoek. Met dit slijpmalsysteem slaat u twee vliegen in één klap - de snelste verwijdering van staal en de scherpste snede!

Svd 186 989X875

SVD-186 voor houtsnijgereedschap

De langzaam draaiende, watergekoelde slijpsteen van Tormek is ideaal voor het slijpen van uw houtsnijgereedschap. Met de SVD-186 kunt u eenvoudig ook gebogen of gekromd gereedschap slijpen. De slijpsteen gaat voorzichtig om met koolstofstaal en voorkomt oververhitting van de gevoelige snede.

De slijpmal kan aan de buiging van de schacht worden aangepast, zodat u een gelijkmatig schuine vouw kunt creëren over de gehele bolvormige snijrand. Gebogen gutsen kunnen met dezelfde superieure resultaten worden geslepen.

Voor houtsnijgereedschap zijn er geen vaste profielen. De snelste manier om de snedehoek in te stellen, is om de vouw van krijt te voorzien, zodat u kunt zien waar deze geslepen wordt.

Let op: voor het meest kwetsbare snijgereedschap is wetten met de Tormek lederen afwetschijf met wat Tormek wetpasta wellicht voldoende.

Wat is het verschil tussen de SVD-186 en de SVD-185?

De SVD-186 is een doorontwikkeling van de SVD‑185. De SVD-186 kan nu worden gebruikt voor gereedschap met een maximale breedte van 36 mm, heeft een betere schijf en kan gemakkelijk en nauwkeurig worden ingesteld. De onderste huls is ingekort, waardoor hij nu beter kan worden gebruikt voor de modellen ­Tormek T-3 en T-4.

Patent No. SE 9504246-1, EP 0776731.
U.S. 6,393,712.

Tormek bezoek
Nick Agar

Tormek bezoek Nick Agar

Ga met ons mee naar Devon, in Engeland, en raak geïnspireerd door deze scherpe meester in de houtdraaikunst.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Glenn Lucas

Tormek bezoek Glenn Lucas

Glenn Lucas ontdekte Tormek toen hij houtdraaien onderwees in Duitsland. Nu is het zijn eerste keus voor het slijpen van gereedschap. Ga met ons mee naar Ierland om hem te bezoeken.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Kurt Johansson

Tormek bezoek Kurt Johansson

Kurt Johansson, een van de meest ervaren en vakkundige professionele houtdraaiers in Zweden, weet als geen ander hoe belangrijk scherp gereedschap is! Ga met ons mee naar zijn werkplaats om te kijken hoe hij zulke fijne spaanders maakt.

Ga naar Tormek Friends

Houtdraaigereedschap slijpen

Houtdraaigereedschap slijpen

Tijd om een kritisch over uw slijpmachine na te denken? Het Tormek-systeem levert sneller en eenvoudiger een superieure snede dan enige andere momenteel beschikbare methode, zonder meer staal te verwijderen dan nodig is. Kom meer te weten over hoe de correcte slijpmachine de resultaten van uw houtdraaien kan verbeteren.

Houtdraaigereedschap slijpen