'
Ga naar Instructie SVS-50 NL

Instructie SVS-50 NL

Ga naar Parts breakdown SVS-50 EN

Parts breakdown SVS-50 EN

SVS-50 Multi slijpmal

Deze slijpmal wordt niet voor niets de "Multi-slijpmal" genoemd. Hij bestaat uit een behuizing met twee verwisselbare houders voor verschillende soorten gereedschap, een open houder en een gesloten houder. Hierdoor zijn het eigenlijk twee slijpmallen in één.

Met de SVS-50 slijpt u vierkante en platte draaibeitels met rechte of gebogen snedes en afsteekbeitels, afruwgutsen en gutsen en beitels voor houtsnijwerk.

Svs 50 3 1276X956

De gesloten houder

Voor vierkante en platte beitels

De gesloten houder is ontwikkeld voor precisieslijpen van vierkante en platte beitels voor houtdraaien en -snijden. Omdat de beitel in het midden van de houder wordt bevestigd, hoeft u het gereedschap maar één keer vast te maken om beide vouwen te slijpen. Als de ene kant klaar is, kunt u de slijpmal simpelweg onderste boven draaien en de andere kant slijpen totdat de kanten symmetrisch zijn.

Dankzij het unieke en gepatenteerde ontwerp is de slijpmal ook geschikt voor beitels met een ovale snede. De slijpmal lijnt de platte kant zodanig uit, dat deze parallel loopt met de universele steun en u zowel rechte als gebogen snedes kunt slijpen. Max. breedte van de beitels is 32 mm.

Svs 50 2 1276X956

De open houder

Voor afruwgutsen, afsteekbeitels en brede snijgutsen 

De open houder houdt het gereedschap met een schroef bovenaan vast. Deze houder wordt gebruikt voor gereedschap met een vierkant geslepen snede dwars over de schacht, zoals afsteekbeitels en profielfreesgereedschap, afruwgutsen en brede snijgutsen tot 50 mm breed. De houders worden bevestigd met een schroef onderaan. Zodoende kunt u ook de schuine hoek instellen.

 

 

Houtdraaigereedschap slijpen

SVS-50 in combinatie met de hoekinstelmal voor houtdraaibeitels

Voor het slijpen van houtdraaigereedschap raden we u sterk aan de SVS-50 slijpmal te gebruiken en deze te combineren met de TTS-100 hoekinstelmal voor houtdraaibeitels. Op deze manier kunt u de vorm en de slijphoek steeds weer repliceren. Daarnaast bespaart u tijd, omdat u bij elke slijpbeurt slechts een minimale hoeveelheid staal verwijdert.

Nat slijpen met uw Tormek geeft een uitzonderlijk scherpe snijrand die veel langer meegaat. Een hele scherpe guts snijdt veel beter en geeft het hout een heel fijn oppervlak, dat u vaak niet eens hoeft te schuren.

De SVS-50 gebruiken op een bankslijpmachine

Als u nieuw houtdraaigereedschap heeft en veel staal moet verwijderen om het profiel te veranderen, dan kunt u de SVS-50 ook op een bankslijpmachine gebruiken, in combinatie met een BGM-100 montageset. Let er hierbij echter op dat de snede niet te heet wordt. Nadat u het gereedschap grof hebt gevormd op de bankslijpmachine laat u het gereedschap in de slijpmal zitten en neemt u dit samenstel mee naar de Tormek-machine om de snede zijn uiteindelijke scherpte te geven.

Patentnr. SE 9801669-4, EP 0958888.
U.S. 6,447,384.

Tormek bezoek
Nick Agar

Tormek bezoek Nick Agar

Ga met ons mee naar Devon, in Engeland, en raak geïnspireerd door deze scherpe meester in de houtdraaikunst.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Glenn Lucas

Tormek bezoek Glenn Lucas

Glenn Lucas ontdekte Tormek toen hij houtdraaien onderwees in Duitsland. Nu is het zijn eerste keus voor het slijpen van gereedschap. Ga met ons mee naar Ierland om hem te bezoeken.

Ga naar Tormek Friends

Tormek bezoek
Kurt Johansson

Tormek bezoek Kurt Johansson

Kurt Johansson, een van de meest ervaren en vakkundige professionele houtdraaiers in Zweden, weet als geen ander hoe belangrijk scherp gereedschap is! Ga met ons mee naar zijn werkplaats om te kijken hoe hij zulke fijne spaanders maakt.

Ga naar Tormek Friends

Houtdraaigereedschap slijpen

Houtdraaigereedschap slijpen

Tijd om een kritisch over uw slijpmachine na te denken? Het Tormek-systeem levert sneller en eenvoudiger een superieure snede dan enige andere momenteel beschikbare methode, zonder meer staal te verwijderen dan nodig is. Kom meer te weten over hoe de correcte slijpmachine de resultaten van uw houtdraaien kan verbeteren.

Houtdraaigereedschap slijpen