Slijpsvielen voor een scherpe en duurzame snijrand

Tormek slijpstenen

De Tormek-slijpstenen staan bekend om hun slijpefficiëntie en lange levensduur van de steen. Als u uw slijpsteen goed onderhoudt, kunt u er jarenlang plezier van hebben. We leveren momenteel drie soorten slijpstenen die stuk voor stuk over speciale eigenschappen beschikken die voor de verschillende toepassingen nodig zijn.

De watergekoelde slijpsystemen Tormek T-8 en Tormek T-4 worden geleverd met de originele Tormek slijpsteen. Deze bieden een efficiënte staalverwijdering én een gladde afwerking van het oppervlak met dezelfde steen, omdat het oppervlak kan worden aangepast van korrel 220 naar het equivalent van korrel 1000, voor een gladder oppervlak en een scherpere snijrand. Als u een nog gladder oppervlak wenst, adviseren we de Tormek Japanese Waterstone met korrel 4000 voor een vlijmscherpe snijrand en een spiegelgladde afwerking.

Als u sneller materiaal wilt verwijderen, kunt u kiezen voor de Tormek Blackstone Silicon die over speciale eigenschappen beschikt om gemakkelijker HSS en andere speciale gelegeerde staalsoorten te slijpen.

Al onze slijpstenen hebben met elkaar gemeen dat ze zijn ontworpen om uw gereedschap te voorzien van een scherpe en duurzame snijrand en de door u gewenste afwerking van het oppervlak. Ga voor meer informatie over de afzonderlijke slijpstenen en hun geschiktheid voor de machines naar de betreffende productpagina's.

Tormek diamantwielen

De diamantwielen van Tormek zijn speciaal ontwikkeld voor ons watergekoelde slijpsysteem. Dankzij het lage toerental van onze machines zijn ze ideaal voor gebruik met diamantwielen, omdat er geen warmte vrijkomt.  De diamantwielen van Tormek onderscheiden zich door hun uitzonderlijke duurzaamheid, consistente slijpvermogen en behoud van de volledige diameter. Gebruikers die vaak hetzelfde gereedschap slijpen, profiteren van deze eigenschappen omdat zowel het instellen als slijpen eenvoudiger is.

De nieuwe diamantwielen van Tormek zijn leverbaar in drie verschillende korrelgroottes: grof, fijn en extra fijn. Dankzij de constante diameter van het wiel kunt u zowel de zijkant als de omtrek gebruiken om te slijpen. Slijpen aan de zijkant is bij uitstek geschikt voor houtsnijgereedschappen zoals gutsen en V‑beitels, evenals schaafbeitels, houtbeitels en messen. U verkrijgt zo een prachtig afgeschuinde snijrand met een volledig vlak oppervlak, in plaats van een uitholling.

Voor het slijpen aan de zijkant van de diamantwielen raden we aan om de Tormek Multi Base MB-100 te gebruiken, samen met de juiste slijpmal die voor het specifieke gereedschap is ontwikkeld. De combinatie van de Multi Base en slijpmal zorgt voor maximale ondersteuning en controle tijdens het slijpen. Weet u niet welke slijpmal u moet gebruiken? Bezoek dan de pagina "Welke slijpmal moet ik gebruiken?".

Ga naar SG-250 Originele Slijpsteen SG-250 Originele Slijpsteen

SG-250 Originele Slijpsteen

Ga naar SG-200 Originele Slijpsteen SG-200 Originele Slijpsteen

SG-200 Originele Slijpsteen

Ga naar SB-250 Tormek Blackstone Silicon SB-250 Tormek Blackstone Silicon

SB-250 Tormek Blackstone Silicon

Ga naar SJ-250 Tormek Japanese Waterstone SJ-250 Tormek Japanese Waterstone

SJ-250 Tormek Japanese Waterstone

Ga naar SJ-200 Tormek Japanese Waterstone SJ-200 Tormek Japanese Waterstone

SJ-200 Tormek Japanese Waterstone

Ga naar DC-250 Diamond Wheel Coarse DC-250 Diamond Wheel Coarse

DC-250 Diamond Wheel Coarse

Ga naar DF-250 Diamond Wheel Fine DF-250 Diamond Wheel Fine

DF-250 Diamond Wheel Fine

Ga naar DE-250 Diamond Wheel Extra Fine DE-250 Diamond Wheel Extra Fine

DE-250 Diamond Wheel Extra Fine