'
Ga naar Informatie Tormek diamantwielen

Informatie Tormek diamantwielen

DF-200 Diamond Wheel Fine

Diamantslijpwiel voor Tormek T-4. De beschikbaarheid kan per markt variëren.

DF-200 Diamond Wheel Fine van Tormek is het ultieme veelzijdige slijpwiel dat een goede staalverwijdering weet te combineren met een gladde afwerking van het oppervlak. Het slijpwiel heeft een korrelgrootte van 600. Het werkt daardoor efficiënt en zorgt voor een gladde afwerking van het oppervlak.

  • Efficiënte afwerking gecombineerd met gladde afwerking van het oppervlak.
  • Constante vorm, behoudt altijd dezelfde diameter.
  • Slijpt alle soorten staal plus keramiek.
  • Maak slijpen mogelijk met de zijkant van het wiel om te zorgen voor een volledig vlak oppervlak.
  • Uitzonderlijk slijpvermogen met het hardste slijpmiddel ter wereld: diamant.

Een slijpwiel voor alle materialen

Met dit diamantwiel kunt u veruit de meeste soorten materialen slijpen, inclusief staal, keramiek en hardmetaal. DC-200 Diamond Wheel Fine is te gebruiken voor Tormek T-4 OriginalTormek T-4 Bushcraft, Tormek T-3 en eerdere modellen met een slijpwiel met een diameter van 200 mm.

Maakt repeterend slijpwerk makkelijker

Alle diamantslijpwielen van Tormek zijn uitzonderlijk slijtvast en hebben een consistent slijpvermogen. Daardoor blijven ze rond en vlak met behoud van de volledige diameter. Het instellen én het slijpen worden makkelijker gemaakt en gebruikers die vaak hetzelfde gereedschap slijpen, kunnen er dan ook veel baat bij hebben.

Een volledig vlak slijpoppervlak

Dankzij de constante vorm kan er aan de zijkant van het wiel of op de bovenkant worden geslepen. Slijpen aan de zijkant is ideaal voor kleiner gereedschap als messen, beitels, gutsen en V-beitels. Het resultaat is een snijrand met een volledig vlak slijpoppervlak in plaats van een uitholling.

Bij slijpen aan de zijkant van de diamantwielen adviseren wij om gebruik te maken van de MB-100 Multi Base in combinatie met de juiste slijpmal die voor uw specifieke gereedschap is ontwikkeld. Zowel de Base als de slijpmallen zorgen voor ondersteuning en controle tijdens het gehele slijpproces. Weet u niet welke slijpmal u moet gebruiken? Bezoek dan de pagina ”Welke slijpmal moet ik gebruiken?”.

Corrosiewerend voor een langere levensduur

Alle diamantwielen worden geleverd met 150 ml ACC-150 Anti-corrosie Concentraat. Voeg tijdens het slijpen met water altijd het concentraat toe om te voorkomen dat het slijpwiel gaat roesten. Voeg 10 ml concentraat toe aan 250 ml water (~4 %). We raden aan om altijd water te gebruiken bij het slijpen met diamantwiel omdat dit de levensduur van het wiel ten goede komt en een wat gladder oppervlak oplevert. Het is ook mogelijk om zonder water te slijpen. Lees meer over de diamantwielen van Tormek.

Beschermd model Ⓓ.