Patent: SE 538902, EP 2883655, US Patent pending
Dimensions: Breedte 240 mm, Diepte 210 mm, Hoogte 285 mm.
Gewicht: 6.3 kg
Slijpschijf: Tormek Diamond Wheel Fine DWF-200, ∅ 200 × 40 mm, 120 rpm, torque 8.4 Nm.
Afwetschijf: ∅ 160 × 30 mm
Behuizing: Bovendeel gegoten uit zink, schokbestendig ABS-kunststof
Motor: Industriële monofasemotor, 120 W (invoer) 230 V, 50 Hz, Gebruik 30 min/uur. Onderhoudsvrij. Stille motor, 54 dB. 10.000 draaiuren
Garantie: 7 jaar. Bij gebruik voor een professionele slijpdienst is de garantie 2 jaar. 

Made In Sweden  Certifikat Tormek T-2  

Opgelet: De Tormek T-2 is alleen bedoeld voor het slijpen van messen. De machine is niet compatibel met het assortiment mallen en accessoires van Tormek. De machine wordt verkocht via een afzonderlijk netwerk van wederverkopers. 

Tormek T-2

Tormek Zweedse Kookteam


Dit model is momenteel niet beschikbaar in Nederland. 


Met ruim 40 jaar ervaring in slijpen heeft het Zweedse Tormek een nieuwe messenslijpmachine ontwikkeld die speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan de vraag van professionals naar scherpte en gebruiksvriendelijkheid. Zo beschikt u altijd over scherpe messen wanneer het nodig is!

Met de Tormek T-2 haalt u een professionele slijpmachine in huis. Het concept is een doorontwikkeling van de diamantsteen, die u in combinatie met het gepatenteerde innovatieve geleidingssysteem de volledige controle geeft over het slijpproces.

  • Diamantwiel geoptimaliseerd voor het slijpen van messen.
  • Wiel van composietmateriaal voor eindpolijsten van de snijkant.
  • Geen risico op oververhitting van het staal.
  • Verwijdert niet meer staal dan nodig.
  • Slijpen gaat snel, één minuut volstaat.
  • Snijhoek naar behoefte verstelbaar.
  • Werkt stil.

 

Fine-grained Diamond Wheel optimized to provide a high level of sharpness and at the same time an efficient steel removal, without removing more steel than necessary.

Diamantwiel met fijne korrel 
Geoptimaliseerd voor zowel een hoge scherpte als een efficiënte verwijdering van staal, waarbij niet meer staal wordt verwijderd dan nodig.

 
Adjustable edge angle which you can set to suit the type of knife or usage. A larger edge angle gives a stronger, more sustainable edge.

Instelbare snijhoek 
De snijhoek is eenvoudig in te stellen volgens het soort mes of gebruik. Een grotere snijhoek maakt de snijkant sterker en duurzamer.

 
Specially developed Composite Wheel with integrated polish that removes the burr.

Speciaal ontwikkeld wiel in composietmateriaa
Met geïntegreerde polijstwerking die bramen verwijdert.

 
Sturdy handle which makes it easy for you to move the machine when needed.

Stevig handvat
Hiermee is de machine makkelijk te verplaatsen indien nodig.

 

Vragen en antwoorden

Hoe groot mogen de te slijpen messen zijn?
U kunt messen slijpen met een breedte van 14-60 mm en een dikte van maximaal 3,5 mm.

Messen Slijpen

Hoelang duurt het om een mes te slijpen? 
Ervan uitgaande dat u het mes met de vorige snijhoek slijpt (aanbevolen), duurt dit slechts enkele minuten, honen en polijsten op het hoonwiel inbegrepen. Dankzij de klem is het slijpen kinderspel. Het mes hoeft niet in een mal te worden gemonteerd, zodat u tijd bespaart. 

Waarom gaan messen die met een Tormek worden geslepen langer mee?
Dankzij de hoge nauwkeurigheid wordt geen onnodig staal verwijderd en gaan uw messen langer mee.

Moet ik ervaring hebben met slijpen om de Tormek T-2 te gebruiken?
Nee, de machine is zo ontworpen dat iedereen snel kan leren slijpen.

Welke snijhoek moet ik gebruiken?
Over het algemeen snijdt een kleine snijkant beter, terwijl bij een grotere snijhoek het mes sterker is en langer meegaat. Een vleesmes bijvoorbeeld moet een grotere snijhoek hebben dan een dunner fileer- of groentemes. Ook de eigenschappen van het staal zijn hierop van invloed. Een hoogwaardig mes blijft gewoonlijk langer scherp met een kleinere snijhoek dan een mes van mindere kwaliteit.

Wat is het verschil tussen vormen en slijpen?
Met het Tormek-systeem slijpt u de volledige snijkant, terwijl een slijpsteen of aanzetstaal alleen de punt van het mes slijpt. Tussen slijpbeurten door kunt u de snijkant enkele keren aanzetten op een aanzetstaal. De slijphoek wordt echter elke keer groter en uiteindelijk zult u het hele slijpvlak moeten slijpen. Met de Tormek T-2 slijpt u altijd de volledige snijkant, maar wordt een minimum aan staal verwijderd. Dankzij de hoge nauwkeurigheid wordt geen onnodig staal verwijderd en gaan uw messen langer mee.

Bestaat het risico dat het staal warm wordt en beschadigd raakt?De Tormek T-2 slijpt met een langzaam draaiend diamantwiel, dat veel vriendelijker is voor het staal dan conventionele slijpmachines, die vaak snel draaiende schuurbanden gebruiken die meer warmte opwekken.

Mag ik de Tormek T-2 in de keuken plaatsen?
De machine is klein en kan handig in een ruimte naast de keuken worden geplaatst, zodat ze altijd dichtbij is voor slijpwerk. Ze mag niet in een omgeving met kookdampen worden geplaatst, aangezien deeltjes het slijpwiel kunnen doen vastlopen. 

Heb ik veiligheidsuitrusting nodig?
Nee. De machine werkt met lage snelheid en kan veilig worden gebruikt. Ze is zo ontworpen dat iedereen in de keuken er veilig mee kan werken.