AWT-250 Geavanceerde Waterbak

De geavanceerde waterbak AWT-250 heeft een vergrote standaard rand die water op de werkbank voorkomt. De waterbak heeft een ingebedde magneet die staaldeeltjes verzamelt en een optionele waterbaan voor lang gereedschap.

Een magneet maakt de steen schoon

De waterbak is voorzien van een sterke magneet die de staaldeeltjes die vrijkomen tijdens het slijpen van de gereedschappen aantrekt. Hierdoor blijft de slijpsteen schoon en kunt u beter slijpen.

De kleine deeltjes worden anders in het oppervlak van de schijf gedrukt, wat kan storen tijdens het slijpen. Tijdens het schoonmaken van de waterbak, zult u zien dat de meeste staaldeeltjes op de magneet zijn blijven zitten. Deze kunnen uit de waterbak worden geveegd met een (papieren) doekje.

Watergoot voor lange gereedschappen

Bevestig de waterbaan voor lang gereedschap dat over de rand uitsteekt, zoals koksmessen en schaafbeitels. Deze kan eenvoudig worden gemonteerd en zorgt ervoor dat water weer in de waterbak belandt.

Kantelplaten beheersen de waterstroom

Bij de AWT-250 worden twee kantelplaten geleverd. U kunt deze gebruiken om de wetschijfkant van de machine op de tillen, zodat het water langs het gereedschap naar de buitenkant van de slijpsteen stroomt en weer terugloopt in de waterbak.

Hierdoor drupt er zo min mogelijk water op de behuizing. Dit is handig, zeker als u breed gereedschap slijpt. Als ze niet gebruikt worden kunnen ze magnetisch onder de machine bewaard worden.

Geschikt voor de Tormek T-7 en alle oudere modellen met een steendiameter van 250 mm.