'
Ga naar Instruction KJ-45 And KJ-40

Instruction KJ-45 And KJ-40

KJ-140 Brede centrerende slijpmal voor messen

De verkoop start in april 2022. De beschikbaarheid kan per markt verschillen.

Deze goed uitgebalanceerde en gepatenteerde slijpmal zorgt voor extra stabiliteit bij het slijpen van messen met lange flexibele lemmeten, zoals fileermessen. Met de KJ-140 Brede centrerende slijpmal voor messen kunt u symmetrisch slijpen met aan beide kanten van het lemmet dezelfde hoek. Het blad wordt, ongeacht de dikte en de geometrie, in de slijpmal gecentreerd en zo krijgt u voor beide snijvlakken hetzelfde resultaat. De langere klem stabiliseert flexibele lemmeten om buiging te voorkomen. Zo krijgt u voor het hele snijvlak dezelfde hoek en druk.

Waarom de KJ-140 Brede centrerende slijpmal voor messen?

 • Centreert lange flexibele lemmeten in de slijpmal voor een optimaal symmetrisch resultaat.
 • 140 mm brede klem stabiliseert flexibele lemmeten.
 • Centreert taps toelopende messen en houdt die goed stabiel.
 • Een extra geleider voor hoge messen, zoals vleesbijlen.
 • Mogelijkheid voor het vormen van een licht convex snijvlak met een beweging tussen de twee geleiders.
 • Robuuste constructie – in zink gegoten klemmen en geleider van duurzaam composietmateriaal.
 • Goed uitgebalanceerd – het gewicht zit vooral bij de klemmen en daardoor voelt het slijpen beter uitgebalanceerd aan.
 • Glijdt soepel met een lage wrijving ten opzichte van de universele steun.
 • Werkt zowel met de Tormek T-4 en de Tormek T-8 als met oudere modellen.

Centrerende werking voor symmetrisch slijpen

Als u uw mes vastzet in de KJ-140 Brede centrerende slijpmal voor messen wordt het mes automatisch gecentreerd in de slijpmal, ongeacht de dikte of de geometrie. Dat betekent dat de slijpmal alles goed centreert, van de dunste messen tot messen met een dikte van maximaal 10 mm. Dat betekent ook dat, als het lemmet versmalt van de rug naar de snijkant en van de hak naar de punt, het lemmet in de slijpmal wordt gecentreerd en symmetrisch wordt geslepen bij beide snijvlakken van het mes. Eenvoudig instellen, perfect resultaat.

Vrijheid met begeleiding

Omdat de KJ-140 Brede centrerende slijpmal voor messen met de geleider vrij tegen de universele steun wordt gelegd, kunt u de vormen van het mes volgen, maar dan steeds met de universele steun als begeleidend referentiepunt. Zo kunt u messen slijpen met verschillende lemmetvormen; van fileermessen tot slachtmessen en klassieke koksmessen.

Bredere klem – meer stabiliteit

De KJ-140 Brede centrerende slijpmal voor messen werkt op dezelfde manier als de KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen, maar is voorzien van een bredere klem. De bredere klem van 140 mm stabiliseert een dun lemmet en biedt meer steun voor een gelijkmatige slijphoek over het hele lemmet. Hij kan natuurlijk ook worden gebruikt in combinatie met grotere messen met een stabieler lemmet, zoals koksmessen.

Let op: de KJ-140 Brede centrerende slijpmal kan niet worden gebruikt in combinatie met de SVM-00 Houder voor kleine messen. Hiervoor gebruikt u dan de KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen.

Slijphoeken voor het
slijpen van messen

Slijphoeken voor het slijpen van messen

Meer informatie over welke hoeken geschikt zijn voor verschillende soorten messen en hoe de slijphoek tijdens het slijpen beïnvloed kan worden.

Meer informatie over slijphoeken

Welke slijpmal kan ik
het best gebruiken?

Welke slijpmal kan ik het best gebruiken?

Vind de juiste slijpmal voor uw gereedschap!

Ga naar de slijpmalgids