'
Ga naar Instruction KJ-45 And KJ-40

Instruction KJ-45 And KJ-40

KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen

De verkoop start in april 2022. De beschikbaarheid kan per markt verschillen.

Met de gepatenteerde KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen van Tormek zorgt u voor symmetrische snijvlakken met aan beide kanten van het lemmet dezelfde hoek, ongeacht de dikte of de geometrie van het lemmet. Of u nu een normaal keukenmes slijpt of een dikker en taps toelopend jachtmes, u krijgt voor beide snijvlakken slijphoeken van het mes hetzelfde resultaat zonder de slijpmal te hoeven verstellen. De KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen is geschikt voor veruit de meeste soorten messen: messen voor huishoudelijk gebruik, koksmessen, houtsnijmessen en messen voor de jacht en visserij. Hij is ook prima te gebruiken voor trekmessen en snoeischaren.

Waarom de KJ-45 Centrerende slijpmal?

  • Centreert het mes in de slijpmal voor een optimaal symmetrisch resultaat.
  • Centreert taps toelopende messen en houdt die goed stabiel.
  • Een extra geleider voor hoge messen, zoals vleesbijlen.
  • Mogelijkheid voor het vormen van een licht convex snijvlak met een beweging tussen de twee geleiders.
  • Robuuste constructie – in zink gegoten klemmen en geleider van duurzaam composietmateriaal.
  • Goed uitgebalanceerd – het gewicht zit vooral bij de klemmen en daardoor voelt het slijpen beter uitgebalanceerd aan.
  • Glijdt soepel met een lage wrijving ten opzichte van de universele steun.
  • Werkt zowel met de Tormek T-4 en de Tormek T-8 als met oudere modellen.

Centrerende werking voor symmetrisch slijpen

Als u uw mes vastzet in de KJ-45 Centrerende slijpmal wordt het mes automatisch gecentreerd in de slijpmal, ongeacht de dikte of de geometrie. Dat betekent dat de slijpmal alles goed centreert, van de dunste messen tot messen met een dikte van maximaal 10 mm. Dat betekent ook dat, als het lemmet versmalt van de rug naar de snijkant en van de hak naar de punt, het lemmet in de slijpmal wordt gecentreerd en symmetrisch wordt geslepen bij beide snijvlakken van het mes. Eenvoudig instellen, perfect resultaat.

Vrijheid met begeleiding

Omdat de KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen met de geleider vrij tegen de universele steun wordt gelegd, kunt u de vormen van het mes volgen, maar dan steeds met de universele steun als begeleidend referentiepunt. Zo kunt u messen slijpen met verschillende lemmetvormen; van houtsnijmessen tot slachtmessen en klassieke koksmessen.

Geschikt voor veruit de meeste messen

De KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen centreert lemmeten met een dikte tot 10 mm. U kunt messen slijpen met een minimaal 60 mm lang en 12 mm hoog lemmet. Voor kleinere messen combineert u de slijpmal met de SVM-00 Houder voor kleine messen waarmee u zelfs de allerkleinste messen kunt slijpen. De KJ-45 Centrerende slijpmal voor messen heeft een extra geleider waarmee u ook écht hoge messen kunt slijpen, zoals bijvoorbeeld vleesbijlen. In combinatie met de US-430 Universele verlengde ondersteuning kunt u nóg grotere soorten messen of gereedschap slijpen.

Voor messen met lange en flexibele lemmeten, zoals fileermessen, is er de KJ-140 Brede centrerende slijpmal voor messen die het flexibele lemmet stabiliseert om ook daarvoor een symmetrisch resultaat te realiseren.

Kleine messen
slipper?

Kleine messen slijpen?

Voor de kleinste messen is deze SVM-00 kleine messenhouder een nadere inspectie waard. Hij wordt in combinatie met de SVM-45 slijpmal voor messen gebruikt en is geschikt voor lemmeten in verschillende vormen en maten.

Ga naar SVM-00

Slijphoeken voor het
slijpen van messen

Slijphoeken  voor het slijpen van messen

Meer informatie over welke hoeken geschikt zijn voor verschillende soorten messen en hoe de slijphoek tijdens het slijpen beïnvloed kan worden.

Meer informatie over slijphoeken