'
Ga naar Instruction Rbs 140 En

Instruction Rbs 140 En

RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen

Slijpmal voor de Tormek T-2 Pro Kitchen slijpmachine voor het slijpen van cirkelmessen. Beschikbaar vanaf het najaar 2021. De beschikbaarheid kan per markt variëren.

Gyrossnijder, kebabmes of shoarmasnijder − hoe het ook heten mag, het is tijd om het weer scherp te krijgen! De RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen is geschikt voor de meeste elektrische cirkelmessen. De slijpmal is speciaal gemaakt voor en past alleen op de slijpmachine Tormek T-2 Pro Kitchen slijpmachine die in no time zorgt voor een professioneel geslepen lemmet met verwijdering van een minimale hoeveelheid staal!

  • Slijpt cirkelmessen met een diameter van ca. 80-140 mm.
  • Geschikt voor de meeste gatenprofielen van messen van verschillende fabrikanten.
  • Na montage zelfslijpend, dus gewoon monteren en starten!
  • Aparte afwetfunctie verwijdert bramen en polijst het lemmet tot scheermesscherpte.

Slijp uw eigen cirkelmessen

Met de RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen hoeft u uw cirkelmessen niet meer op te sturen om ze professioneel te laten slijpen. Ze worden bovendien niet meer snel bot en u vermijdt dat de messen onscherp of beschadigd geraken na het wetten op een wetsteen. Dat laatste resulteert meestal in een snijvlak met meerdere facetten.
U krijgt in no time een professioneel geslepen lemmet met dezelfde hoek rond het hele lemmet. Uw cirkelmessen hoeven het restaurant nooit meer uit!

Lemmeten die langer meegaan

Omdat de RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen wordt gebruikt in combinatie met de Tormek T-2 Pro Kitchen slijpmachine wordt tijdens het slijpen een minimale hoeveelheid staal van uw cirkelmessen verwijderd. Dat betekent dat ze langer meegaan en dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Professioneel slijpen voor het scherpste resultaat

Zelf professioneel uw cirkelmessen slijpen. Het kan niet eenvoudiger dan met de RBS-140 Slijpmal voor cirkelmessen. Na het aanbrengen van het lemmet in de slijpmal klapt u de slijpschijf omlaag en zet u de machine aan. Het accessoire is zo geconstrueerd dat uw cirkelmes zelf gaat roteren tegen de diamantschijf met fijne korrel en wordt geslepen zonder dat u verder iets hoeft te doen. Na ongeveer een minuut is het lemmet volledig geslepen. U maakt het lemmet dan weer los en gaat het vervolgens apart afwetten op de composiet wetschijf om de gevormde bramen te verwijderen en het snijvlak te polijsten tot scheermesscherpte (draag hierbij altijd veiligheidshandschoenen!). Ontzettend simpel en ontzettend scherp!