'

Varför Tormek?

Sedan 1973 har vi på Tormek varit dedikerade till att utveckla de bästa sliplösningarna för olika typer av eggverktyg. Att erbjuda innovativa och användarvänliga produkter av högsta kvalitet är och förblir grundläggande för oss. Oavsett om du är professionell hantverkare, kock eller hemmafixare så hjälper en Tormek dig att bibehålla skärpan på dina verktyg, vilket i sin tur höjer kvaliteten i ditt arbete.

Den gemensamma nämnaren hos våra användare är hängivenheten till sitt hantverk, kombinerat med insikten om att vassa verktyg är nyckeln till det önskade resultatet. Många nya Tormekanvändare blir förvånade över skillnaden de får i sitt resultat, efter att de använt en egg som är slipad och brynad på en Tormek. Andra uppskattar den tid de sparar på att uppnå sin önskade skärpa, tack vare att motorn gör jobbet, vilket även är skonsamt för handleder och axlar.

Vi erbjuder i dagsläget tre olika maskinmodeller, alla noggrant konstruerade och anpassade för sin respektive målgrupp och användningsområde. Gemensamt för våra maskiner är att de alla har en kraftfull industrimotor och att de in i minsta detalj är byggda utifrån våra krav på hög kvalitet och funktion.

Att slipa med en Tormek är både skonsamt och effektivt då det kommer till att hålla skärpan på eggen. Vi eftersträvar också att våra maskiner ska vara enkla att använda, samt leverera ett resultat som inspirerar och ger ökat självförtroende. Tänk dig att kunna skärpa upp en egg om behovet uppstår, hur skulle det påverka ditt arbete?

T 8 Sharpening SystemT 4 Sharpening SystemT-2 Knife Sharpener

 

Tormeks maskinmodeller

För den mångsidige användaren
Tormek T-8 och Tormek T-4 bevisar att enkelhet och precision kan bli perfekt integrerade i ett kraftfullt system. Dessa modeller ingår i Tormeks våtslipsystem och är kompatibla med vårt utbud av jiggar och tillbehör. Den större modellen Tormek T-8 har en 250 mm slipsten, medan den kompakta Tormek T-4 har en 200 mm slipsten. Den mer kraftfulla motorn på T-8 gör att du kan avverka och omforma eggen snabbare än på T-4. Båda modellerna levereras med Tormeks Originalsten som är speciellt utvecklad för att erbjuda den bästa kombinationen av effektiv slipning, hög ytfinish och lång livslängd.

Dessa mångsidiga maskiner är ultimata för slipning av en rad olika verktyg, så som knivar, saxar, stämjärn, skölpar, maskinhyvelstål, borrar med mera. Slipstenen roterar långsamt under hela slipningen, vilket gör maskinen säker och eliminerar risken att stålet skulle överhettas.

Effektiv knivslipning för det professionella köket
Tormek T-2 är endast avsedd för knivslipning. Maskinen är anpassad efter det professionella kökets krav på enkelhet och resultat. Denna maskin levereras med en 200 mm diamantslipskiva, som tillsammans med en patenterad styrning av eggvinkeln ger ett toppresultat snabbt och enkelt. Tormek T-2 är inte kompatibel med Tormeks övriga utbud av jiggar och tillbehör.

Hitta rätt modell för dina behov
Att jämföra storlek och specifikationer är en bra början för att ta reda på vilken modell som passar just dina behov, till hjälp har du Tormeks jämförelsetabell för maskiner. Du kan också läsa mer på varje modells produktsida eller kontakta din närmaste Tormekåterförsäljare.

10 anledningar att 
äga en Tormek

1. Slipar alla dina eggverktyg

Med Tormeks breda och patenterade jiggsortiment kan du slipa praktiskt taget alla typer av eggverktyg. Tormek utvecklar våtslipning genom innovativa lösningar!

2. Exakt repeterbarhet

Nyckelordet i Tormeks slipsystem är repeterbarhet. Du kan forma verktygen helt efter dina behov. Även komplice­rade former som fingerformade svarv­skölpar, skedformade bildhuggarjärn och ovala snedmejslar slipar du enkelt. Det innebär att när det är dags att slipa ditt verktyg nästa gång kan du enkelt repetera tidigare slipform.

3. Högsta skärpa

Avsluta slipningen genom att bryna och polera eggen på maskinens bryn¬skiva. På Tormek T-4 och T-8 använder du läderbrynskivan tillsammans med brynpasta, vilket skonsamt tar bort råeggen. Tormek T-2 har en specialutvecklad kompositskiva med integrerat polermedel för slutpolering av eggen, vilket ger kniven en mycket fin skärpa.

4. Snabb slipning

När eggens form en gång är skapad avverkar du bara en bråkdel av stål vid varje slipning, vilket gör metoden snabb. Den smidiga knivslipmaskinen Tormek T-2 är dessutom anpassad för det professionella kökets krav på en ännu snabbare slipning.

5. Full kontroll

Vid det låga varvtalet har du full kontroll över slipningen och slipar inte bort mer stål än nödvändigt. En extra fördel är att dina verktyg håller längre.

6. Ingen risk för överhettning

Tack vare det låga varvtalet på alla våra slipmaskiner finns det ingen risk att stålet överhettas och förlorar sin härdning. På Tormek T-4 och T-8 kyls eggen med vatten kontinuerligt under slipningen. På Tormek T-2 förhindrar de skarpa diamantkornen att stålet värms upp.

7. Kraftfull motor och unikt växelsystem

Den starka industrimotorn på Tormeks maskiner upprätthåller ett optimalt varvtal, oavsett belastning. Det pålitliga växelsystemet garanterar att du alltid får rätt vridmoment, utan överdriven belastning och slitage.

8. Effektiva slipskivor

De unika kompositionerna hos Tormeks slipskivor har testats grundligt för att erbjuda den bästa kombinatio­nen av effektiv slipning, fin ytfinish och lång livslängd. Tormeks Originalslipsten har en sammansätt­ning som erbjuder två slipegenskaper i en och samma slipsten, medan den finkorniga diamantskivan på Tormek T-2 ger en hög skärpa och en effektiv avverkning. Vi erbjuder även slipskivor för andra typer av användningsområde. 

9. Säker och tyst

Ingen av våra maskiner ger gnistbildning, som annars kan vara en brandrisk i miljöer med mycket trädamm. Du kommer också att märka att maskinen går förvånansvärt tyst.  På våtslipmaskinerna Tormek T-4 och T-8 samlas avverkade slipkorn upp i vatten­lådan. På knivslipmaskinen Tormek T-2 finns en magnet som samlar upp avverkade stålpartiklar under slipningen.

10. Kvalitet och funktion

Tormeksystemet är originalet inom våtslipning. I över 40 år har våra maskiner använts i verkstäder, hem och kök runt om i världen, och har under tiden erhållit ett rykte för sin mångsidighet och pålitlighet. En Tormek slipmaskin är en investering i kvalitet och funktion med 7 års garanti.

Läs mer: