Personuppgiftspolicy och cookies

Tormeks hantering av dina personuppgifter

På Tormek är vi måna om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt. Denna policy beskriver vilken information som samlas in om dig, varför den samlas in samt hur informationen hanteras. Dina uppgifter används endast för det avsedda ändamålet och kommer inte att delas utanför Tormek, dess moderbolag Lagercrantz Group eller leverantörer som är relevanta för att kunna fullgöra vårt avtal med dig.

Tormeks verksamhet följer EU:s dataskyddsförordning (GDPR) som träder i kraft den 25 maj 2018. Den nya förordningen ersätter PUL, personuppgiftslagen.

Registrera konto

När du registrerar en maskin på www.tormek.com samlar vi in din e-postadress, förnamn, efternamn, land, maskinmodell, var du köpt din maskin, vad du huvudsakligen slipar, hur du först kom i kontakt med Tormek och vad du huvudsakligen använder din Tormek till. Informationen samlas in för att kunna erbjuda dig bästa möjliga service i eventuella ärenden som rör dina Tormek-produkter.

Prenumerera på nyhetsbrev

Om du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev samlar vi in ditt namn och din e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrevet. Du får även uppge vilket språk du föredrar att få nyhetsbrevet på.

Slipkurser och event

Vi använder oss av en extern leverantör för att hantera bokningar för våra slipkurser och event. Information som samlas in är e-postadress, förnamn, efternamn, telefonnummer, adress och kostavvikelser. Vi använder informationen för fakturering, matbeställning och för att kunna nå dig vid eventuella ändringar för eventet.

Invajo, leverantören av bokningssystemet, hanterar dina personuppgifter med största möjliga sekretess och försiktighet. Läs gärna mer om deras personuppgiftspolicy.

Hur vi använder cookies

En cookie är en liten textbaserad fil som placeras på din dator, mobiltelefon eller liknande enhet, med information om din navigering på webbplatsen. Det finns temporära cookies och varaktiga cookies. Temporära cookies, även kallade sessionscookies, sparas i din enhet till dess du stänger webbläsaren. Varaktiga cookies har ett utgångsdatum och när detta datum har passerats raderas cookien när du återkommer till den webbplats som skapade den.

Tormek använder cookies för att se vilka sidor som besöks på vår webbplats. Detta hjälper oss att analysera webbtrafik och förbättra vår sajt för att kunna anpassa den bättre efter besökarens behov. Vi använder insamlad information enbart för statistisk analys. Statistik­verktygets cookie innehåller ingen information om vem du är. Tormek använder även cookies för att kunna ge dig en bättre användarupplevelse, exempelvis för att komma ihåg det språk du väljer eller för att hjälpa dig komma ihåg användarnamn och lösenord.

Cookies kan vara ”förstapartscookies eller ”tredjepartscookies”. Förstapartscookies är cookies som är satta på webbsidan av Tormek. Tredjepartscookies är cookies som är satta på webbplatsen av någon annan än Tormek.

Kan jag säga nej till cookies?

Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din enhet kan du vanligtvis helt eller delvis stänga av det i din webbläsares inställningar. I vissa webbläsare kan du till exempel välja att blockera alla cookies, endast acceptera förstapartscookies, eller radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Du kan även i webbläsarens inställningar radera cookies som lagrats sedan tidigare.

Tänk på att om du väljer att radera eller blockera cookies kan det få till följd att användningen av vår webbsida och våra tjänster inte fungerar.

Google Analytics

Google Analytics är ett digitalt analysverktyg som mäter besök och beteende på vår hemsida genom cookies. Med hjälp av verktyget kan vi analysera hur besökare använder webbplatsen och hur vi kan utveckla innehållet för att optimera besöksupplevelsen. Informationen som samlas in om besökare används aldrig för att spåra enskilda personer som besökt tormek.com.

Vad används din information till?

All data vi samlar in används för att tillhandahålla, utföra och förbättra Tormeks tjänster. Vi behandlar bland annat dina personuppgifter för administration och leverans av köp, dvs. för att kunna fullgöra avtalet med dig. Vi kan komma att använda dina personuppgifter om du exempelvis kontaktar oss med frågor, synpunkter eller reklamationer för att kunna ge dig den kundvård du har rätt till enligt det avtal du ingått med oss.

Hur länge sparas uppgifterna?

Uppgifter om dig sparas så länge som det är nödvändigt för att kunna fullgöra vårt avtal med dig och de ändamål som uppgifterna samlades in för. Vi sparar också vissa personuppgifter på andra grunder än att kunna fullgöra vårt avtal med dig, t.ex. för att följa Årsredovisningslagen eller Bokföringslagen. I sådana fall är det de lagstadgade kraven som styr hur länge vi sparar dina uppgifter.

Om du har registrerat en maskin och därmed skapat ett konto så sparas dina uppgifter så länge ditt konto är aktivt. Du kan själv radera ditt konto och information under ”Min Tormek” om du önskar.

Om du registrerat dig för vårt nyhetsbrev sparas din information så länge som du vill fortsätta ta emot nyhetsbrevet. Du kan när som helst avanmäla dig från utskick genom tydliga länkar i respektive e-postmeddelande. Du kan alltid skriva upp dig igen om du vill prenumerera på nytt.

För övriga frågor kring personuppgiftshantering, vänligen kontakta oss. Se information nedan.

Hur skyddar vi din information?

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Tormek har därför vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering.

Ändringar i denna policy

Tormek förbehåller sig rätten att när som helst kunna ändra eller komplettera denna policy. När vi gör ändringar i denna policy kommer vi att ändra revisionsdatumet längst ner på sidan. Den ändrade policyn är gällande för dig och dina personuppgifter efter det datumet. Besök regelbundet den här sidan för att se om ändringar har gjorts i policyn. Om du fortsätter att använda vår webbplats efter att ändringar har publicerats innebär det att du accepterar ändringarna.

Kontakta Tormek

Du kan när som helst kontakta oss för att kontrollera att dina personuppgifter stämmer eller för att återkalla ditt samtycke. Tormek kommer på din begäran att rätta, komplettera eller radera ofullständiga, felaktiga eller föråldrade personuppgifter.

Du kan nå vårt Dataskyddsombud på 0581-14790 eller på dataskyddsombud@tormek.se. Skriv ”Personuppgift” i ämnesraden. Du kan även skicka ett vanligt brev till:

Tormek AB
Torphyttevägen 40
711 34 Lindesberg
SWEDEN

Senast ändrad: 2018-05-31

 

'