'
Gå till Instruction KJ-45 And KJ-40

Instruction KJ-45 And KJ-40

KJ-45 Centrerande knivjigg

Säljstart i April 2022. Tillgänglighet kan variera mellan marknader.

Med Tormeks patenterade KJ-45 Centrerande knivjigg uppnår du symmetriska slipfaser med samma vinkel på båda sidor av knivbladet, oavsett bladets tjocklek eller geometri. Både när du slipar en vanlig kökskniv eller en tjockare, avsmalnande jaktkniv får du samma resultat på knivens båda slipfaser utan att behöva ställa om jiggen. KJ-45 Centrerande knivjigg passar de allra flesta typer av knivar; hushållsknivar, kockknivar, slöjdknivar och knivar för jakt och fiske. Den fungerar även för slöjdarens bandknivar och trädgårdsmästarens sekatörer.

Varför KJ-45 Centrerande knivjigg?

  • Centrerar kniven i jiggen för bästa, symmetriska resultat.
  • Centrerar avsmalnande knivar och håller dem stadigt.
  • Ett extra anhåll för höga knivar, såsom köttyxor.
  • Möjlighet att forma en lätt konvex egg med en rörelse mellan de två anhållen.
  • Robust konstruktion – klämmor gjutna i zink och anhåll i slitstark komposit.
  • Välbalanserad – merparten av vikten är fokuserad till klämmorna vilket ger en mer balanserad känsla i slipningen.
  • Glider smidigt med låg friktion mot universalstödet.
  • Fungerar med både Tormek T-4 och Tormek T-8, samt äldre modeller.

Centrerande för symmetrisk slipning

När du fäster din kniv i KJ-45 Centrerande knivjigg självcentrerar kniven i jiggen, oavsett tjocklek eller geometri. Det innebär att jiggen centrerar allt från de tunnaste knivarna till knivar med en tjocklek på upp till 10 mm. Det innebär också att knivblad som smalnar av från rygg till egg och klack till spets centreras i jiggen och får en symmetrisk slipning på knivens båda slipfaser. Enkel inställning, perfekt resultat.

Guidad frihet

Eftersom KJ-45 Centrerande knivjigg läggs med anhållet fritt mot universalstödet har du möjligheten att följa knivens former, alltid guidad av universalstödet som referenspunkt. Detta gör det möjligt för dig att slipa knivar med olika form på bladet, slöjdknivar såväl som slaktknivar och klassiska kockknivar.

Passar de allra flesta knivar

KJ-45 Centrerande knivjigg centrerar knivblad upp till 10 mm tjocklek. Du kan slipa knivar med blad ner till 60 mm längd och 12 mm höjd. För mindre knivar kombinerar du knivjiggen med SVM-00 Hållare för små knivar som låter dig slipa även dina allra minsta knivar. KJ-45 Centrerande knivjigg har ett extra anhåll som gör det möjligt att slipa riktigt höga knivar, såsom köttyxor. I kombination med US-430 Universalstöd förlängt kan du slipa ännu högre knivtyper eller verktyg.

För knivar med långa och böjliga knivblad, så som filéknivar, finns KJ-140 Bred centrerande knivjigg som stabiliserar det böjliga knivbladet för symmetriskt resultat även där.

Slipa små
knivar?

Slipa små knivar?

För de allra minsta knivarna är hållaren för små knivar SVM-00 värd en närmare titt. Den fungerar tillsammans med knivjiggen SVM-45 och är kompatibel med en mängd knivar av olika former.

Gå till SVM-00

Eggvinklar för
knivslipning

Vinklar för knivslipning

Läs om vilka vinklar vi rekommenderar för olika typer av knivar, samt hur vinkeln kan påverkas vid slipningen.

Läs mer om eggvinklar