'
Gå till Instruktion LA-120 SE

Instruktion LA-120 SE

Gå till Sprängskiss LA-120 SE

Sprängskiss LA-120 SE

LA-120 Profilerad läderbrynskiva

Med den profilerade läderbrynskivan LA-120 kan du bryna och polera insidan av dina svarvverktyg, bildhuggarskölpar och getfötter. Passar alla Tormekmodeller.

Du monterar de extra skivorna på utsidan av den ordinarie brynskivan.

LA-120 levereras med två standardskivor. Den första har en radie på 3 mm för skölpar och den andra har en 60° spets för getfötter.

Skivorna används tillsammans med Tormeks brynpasta PA-70. När skivorna är nya, impregnera dem med några droppar lätt maskinolja innan du applicerar brynpastan.

Läderskivorna är utbytbara och du kan enkelt byta ut en sliten skiva, se LA-122 sats standard utbytesskivor. Det finns även smalare profiler tillgängliga, se LA-124 extra tillbehörsskivor med smalare profiler.

Det är även möjligt att montera dubbla LA-120 skivor – en med standardprofil och en med smalare profil – för att på så sätt ha tillgång till fyra olika profiler samtidigt.

Svenskt kvalitetsläder

Lädret på läderbrynskivan kommer från Tärnsjö Garveri i Tärnsjö, Sverige. Tärnsjö Garveri har garvat och tillverkat läderprodukter i över 140 år och är idag ett få garverier som helt och hållet vegetabilgarvar sitt läder med naturliga produkter. Lädret på Tormeks läderbrynskiva är både miljövänligt producerad och håller högsta kvalitet.

Tormek La 120 Profiled Leather Honing Wheel 1400X1050

Tormek besöker
Kurt Johansson

Tormek besöker Kurt Johansson

Som en av Sveriges mest rutinerade och skickliga professionella svarvare vet Kurt Johansson hur viktiga vassa verktyg är. Följ med till hans verkstad och se hur han får till de där riktigt fina spånen.

Gå till Tormeks vänner

Tormek besöker
Glenn Lucas

Tormek besöker Glenn Lucas

Glenn Lucas upptäckte Tormek då han undervisade i träsvarvning i Tyskland – nu är systemet hans förstahandsval för slipning. Följ med oss när vi besöker honom på Irland.

Gå till Tormeks vänner

Tormek besöker
Nick Agar

Tormek besöker Nick Agar

Häng med till Devon, England och bli inspirerad av denne mästare inom träsvarvning.

Gå till Tormeks vänner

Dags att slipa
dina svarvverktyg?

Sharpen woodturning tools

Är det dags att se över din slip­utrustning? Tormeks system ger en överlägsen skärpa, både snabbare och enklare än någon annan metod tillgänglig idag och du avverkar aldrig mer stål än nödvändigt. Läs mer om hur rätt sliputrustning kan påverka din svarvning.

Mer om slipning av svarvverktyg