'
Gå till Instruktion SP-650 SE

Instruktion SP-650 SE

SP-650 Stenjusterare

Med stenjusteraren SP-650 kan du ändra kornstorleken på Tormeks originalsten till att ge en finare slipyta. Den andra sidan används för att underhålla slipstenen och återaktivera kornen för en effektiv slipning. 

Tormeks originalslipsten är konstruerad så att dess egenskaper kan ändras från snabb slipning till fin slipning, vilket ger stora fördelar. När du en gång har skapat den önskade formen på ditt verktyg, t.ex. ett stämjärn, kan du få en ännu finare egg på samma slip­maskin, med samma sten och med samma jiggar och inställningar. Förutom bekvämligheten i att slippa byta utrustning garanteras du även samma eggvinkel. 

Ändra till fin slipning

Om du vill ändra stenen till finare slipning, pressa den fina sidan av stenjusteraren mot stenens yta i cirka 30 sekunder. Detta kommer att förändra funktionen ytan på Tormeks originalsten (220 korn) till att bli cirka 1000 korn. 

Aktivera slipstenen

När du vill återgå till ordinarie 220 korn, pressa den grova sidan mot stenen i ett par sekunder tills du ser att stenens yta ändras. 

För att hålla stenen ren och effektiv, använd stenjusterarens grova sida vid behov. Pressa den stadigt mot stenen med dina händer i ungefär 30 sekunder. Denna process skapar inget onödigt slitage på stenen och kan repeteras obegränsat antal gånger. Sp 650 Product 1276X592 Right Column