'

Slipskivor för en vass och hållbar egg

Tormeks slipstenar

Tormeks slipstenar är kända för deras effektiva resultat och långa livslängd – en slipsten från Tormek kan du ofta ha i flera år framöver. Vi erbjuder i dagsläget tre slipstenar, alla optimerade med speciella slipförmågor för olika användningsområde.

Våtslipmaskinerna Tormek T-8 och Tormek T-4 levereras med Tormek Originalslipsten som ger dig effektiv avverkning och fin ytfinish i samma sten, då den kan ändras från 220 korn till motsvarande 1000. Om du vill ha ett ännu finare resultat rekommenderar vi vår Japanese Waterstone som med sina 4000 korn ger en spegelblank yta och ett rakbladsvasst resultat. Om du är intresserad av en sten med snabbare avverkning bör du kika på Blackstone Silicon som har en hög slipförmåga och som utvecklats för att slipa höglegerade stålkvaliteter, som HSS.

Gemensamt för alla våra slipstenar är att de är framtagna för att ge ditt verktyg en vass och hållbar egg och den slipyta som du själv eftersträvar. För mer information om stenarnas egenskaper, klicka dig in på respektive produktsida. Där ser du även vilka maskiner stenen är kompatibel med.

 

Tormeks diamantskivor

Tack vare det låga varvtalet på våra maskiner är de idealiska att använda tillsammans med diamantskivor eftersom ingen värme uppstår. Diamantskivorna nedan är utvecklade speciellt för Tormeks våtslipsystem. Samtliga har en exceptionell slitstyrka och en konstant slipförmåga, vilket innebär att de alltid håller sig runda och plana med en fullstor diameter. Användare som ofta slipar samma verktyg kan dra fördel av detta, då det både förenklar inställning och slipning.

Diamantskivorna finns i tre olika varianter: Coarse, Fine och Extra Fine. Tack vare den konstanta formen är det möjligt att slipa antingen på skivans sida eller på dess övre yta. Slipning på sidan är perfekt för mindre verktyg så som knivar, stämjärn, bildhuggarskölpar och getfötter. Resultatet är en egg med en helt plan slipfas, istället för en svagt konkav.

Vid slipning på sidan av diamantskivorna rekommenderar vi att använda Multifästet MB-100 tillsammans med den jigg som är utvecklad för ditt specifika verktyg. Både fästet och jiggarna ger dig stöd och kontroll under hela slipningen. Om du är osäker på vilken jigg du ska använda, kika gärna på sidan ”Vilken jigg ska jag använda?”.

Gå till SG-250 Tormek Originalslipsten SG-250 Tormek Originalslipsten

SG-250 Tormek Originalslipsten

Gå till SG-200 Tormek Originalslipsten SG-200 Tormek Originalslipsten

SG-200 Tormek Originalslipsten

Gå till SB-250 Tormek Blackstone Silicon SB-250 Tormek Blackstone Silicon

SB-250 Tormek Blackstone Silicon

Gå till SJ-250 Tormek Japanese Waterstone SJ-250 Tormek Japanese Waterstone

SJ-250 Tormek Japanese Waterstone

Gå till SJ-200 Tormek Japanese Waterstone SJ-200 Tormek Japanese Waterstone

SJ-200 Tormek Japanese Waterstone

Gå till DC-250 Diamond Wheel Coarse DC-250 Diamond Wheel Coarse

DC-250 Diamond Wheel Coarse

Gå till DF-250 Diamond Wheel Fine DF-250 Diamond Wheel Fine

DF-250 Diamond Wheel Fine

Gå till DE-250 Diamond Wheel Extra Fine DE-250 Diamond Wheel Extra Fine

DE-250 Diamond Wheel Extra Fine