'
Gå till Information Tormek Diamantskivor SE

Information Tormek Diamantskivor SE

DC-200 Diamond Wheel Coarse

Diamantslipskiva till Tormek T-4. Tillgänglighet kan variera mellan marknader.

DC-200 Diamond Wheel Coarse är utvecklad för att ge en effektiv slipning och en snabb återställning av en slö egg. Med en kornstorlek på 360 korn har diamantskivan en hög avverkningsförmåga och är särskilt värdefull vid formning av ett verktyg.

  • Hög avverkning för att reparera eller omforma eggar.
  • Konstant form, håller alltid samma diameter.
  • Slipar alla typer av stål samt keramik.
  • Tillåter slipning på sidan av skivan för att få en helt plan slipfas.
  • Exceptionell slitstyrka med världens hårdaste slipmedel diamant.

En slipskiva för alla material

Med denna diamantskiva kan du slipa de allra flesta typer av material, inklusive stål, keramik och hårdmetall. DC-200 Diamond Wheel Coarse passar till Tormek T-4 Original, Tormek T-4 Bushcraft, Tormek T-3 och tidigare modeller med en slipskiva på 200 mm diameter.

Förenklar repeterad slipning

Samtliga Tormeks diamantslipskivor har en exceptionell slitstyrka med en konstant slipförmåga och form, vilket innebär att de alltid håller sig runda och plana med en fullstor diameter. Användare som ofta slipar samma verktyg kan dra fördel av detta, då det både förenklar inställning och slipning.

Få en helt plan slipfas

Tack vare den konstanta formen är det möjligt att slipa antingen på skivans sida eller på dess övre yta. Slipning på sidan är perfekt för mindre verktyg så som knivar, stämjärn, bildhuggarskölpar och getfötter. Resultatet är en egg med en helt plan slipfas, istället för en svagt konkav.

Vid slipning på sidan av diamantskivorna rekommenderar vi att använda MB-100 Multifäste tillsammans med den jigg som är utvecklad för ditt specifika verktyg. Både fästet och jiggarna ger dig stöd och kontroll under hela slipningen. Om du är osäker på vilken jigg du ska använda hjälper vi dig att hitta rätt jigg

Rostskydd för ökad livslängd

Alla diamantskivor levereras med 150 ml ACC-150 Rostskyddskoncentrat. Använd alltid koncentratet i vattnet vid våtslipning för att förhindra rost på slipskivan. Tillsätt 10 ml koncentrat till 250 ml vatten (~4 %). Vi rekommenderar att alltid använda vatten vid slipning med diamantskiva, eftersom det både förlänger skivans livslängd och ger en något finare slipyta. Det är även möjligt att slipa utan vatten. Läs mer om slipning med diamantslipskivor här.

Mönsterskyddad Ⓓ.