'

SG-200 Tormek Originalslipsten

Tormek Originalslipsten har under åren utvecklats för att kombinera en effektiv slipning och en fin ytfinish med lång livslängd. SG-200 levereras som standard med Tormek T-4.

Den bästa allsidiga slipstenen

Den här slipstenen är det ideala valet om du vill ha både en effektiv slipning och en fin ytfinish i samma sten. Den fungerar tillsammans med olika typer av verktyg och stålkvaliteter, HSS inkluderat.

Två skäregenskaper i samma sten

Tormeks Originalslipsten skiljer sig från vanliga slipstenar på mer än ett sätt. Stenens unika komposition, tillsammans med stenjusteraren SP-650, ger dig två skäregenskaper i en och samma sten. Stenjusteraren preparerar ytan på slipstenen från dess normala 220 korn till att ge en yta motsvarande en 1000 korn slipsten. Detta är en stor fördel, eftersom du kan göra finslipningen med samma inställning av jiggen som vid första formningen* av verktyget.

Passar Tormek T-4, samt tidigare Tormekmodeller med en 200 mm sten.


* Det bör göras skillnad på att forma och att skärpa/slipa ett verk­tyg. Vid formning slipar du bort material för att få önskad form och eggvinkel. Vid skärpning/slipning putsar du bara upp en befintlig form för att göra eggen vass igen.