'

SJ-200 Tormek Japanese Waterstone

Tormek Japanese Waterstone har kornstorlek 4000 och ger en spegelblank yta med knappt synbara slipmärken. Den fina ytan polerar eggen och skapar den ultimata ytfinishen. Om du vill ha en rakbladsskärpa är detta slipskivan för dig!

Skapar en rakbladsskärpa

Denna slipsten är idealisk vid skärpning av handverktyg såsom träsnideriverktyg, knivar, saxar, hyveljärn och stämjärn, som kräver minimal stålavverkning och överlägsen skärpa. 

Stenens unika komposition ger den en extremt lång livslängd. Eftersom den ger så fin yta rekommenderar vi att du inte brynar på läderbrynskivan efteråt. 

Du bör rengöra slipstenen slipstensytan från fina stålpartiklar ungefär en gång i minuten. Detta görs med den fina sidan av stenjusteraren SP-650. Använd inte den grova sidan av stenjusteraren på Tormek Japanese Waterstone. 

SJ-200 passar Tormek T-4 och tidigare Tormekmodeller med en 200 mm sten.


Eftersom den är gjord för att ge verktyget den allra finaste ytfinish, är slipförmågan begränsad och den kan därför inte användas för att forma ett verktyg. Det bör göras skillnad på att forma och att skärpa/slipa ett verk­tyg. Vid formning slipar du bort material för att få önskad form och eggvinkel. Vid skärpning/slipning putsar du bara upp en befintlig form för att göra eggen vass igen.